lab501.ro

Review – nubia Focus Pro 5G

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 2 July, 2024.

nubia Focus Pro 5G

 

Buna ziua si bine v-am gasit, dragii monstrului, pentru a 5-a lansare de smartphone-uri pe care o tratam anul acesta. Dupa cum ati observat, in ultimii ani am devenit ceva mai selectivi, alegand pe spranceana ce subiecte tratam in articolele noastre. Si chiar daca in fiecare an discutam cu precadere despre varfuri de gama, cu dotari din ce in ce mai impresionante si preturi pe masura, nu am uitat niciodata ca exista si utilizatori care nu au bugetul necesar pentru asa ceva, sau pur si simplu nu au nevoie de un varf de gama.

In fond, nu toata lumea face poze in fiecare zi si nu toata lumea se joaca cele mai solicitante titluri, ba din contra, as spune chiar ca o buna parte din utilizatori au nevoie doar de telefon, browser si cele cateva aplicatii folosite zilnic (Facebook, mesagerie, banking) si cam atat. Asta pe langa faptul ca intotdeuna vom avea nevoie de un telefon pentru parinti, bunici, sau pentru cei (foarte) mici, care nu au descoperit inca jocurile solicitante, drept urmare, pe langa varfuri de gama, in fiecare an urmarim si segmentul mainstream, ba poate chiar si zona superioara a segmentului entry-level, in cautarea acelor telefoane care fac exact ce trebuie sa faca, pentru un pret corect.

De altfel, o buna parte din cele aproape 300 de smartphone-uri testate de noi in ultimii 13 ani se incadreaza in aceasta categorie, segmentul mainstream bucurandu-se de la bun inceput de atentia noastra. Ei bine, asa cum cred ca v-ati dat deja seama, astazi vom discuta despre un astfel de telefon, de la un producator pe care nu multi l-au testat in Romania, dar care este prezent in paginile noastre inca de acum 12 ani. Este vorba despre colosul ZTE, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii si telefoane din lume, care s-a concentrat in principal pe piata din China, incepand insa in ultimii ani sa se extinda si in alte regiuni.

Noua ne-au atras atentia cei de la ZTE prin modelele lor dual-SIM lansate in urma cu mai bine de o decada, cum ar fi ZTE Grand X V970, ZTE U960 si ZTE Grand X In, iar in vremuri ceva mai recente, mai multe modele nubia RedMagic au poposit pe masa noastra de teste, printre care si RedMagic 5G, RedMagic 5S, RedMagic 6 Pro si RedMagic 6R. Cu alte cuvinte, avem ceva experienta in a testa smartphone-uri ZTE si nubia.

Si totusi, pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu, cine sunt cei de la nubia? Ei bine, compania a fost fondata in 2012, ca o subsidiara detinuta complet de gigantul ZTE, insa in 2015 aceasta devenea o companie independenta, iar incepand cu 2017, ZTE detin mai putin de 50% din companie, mai precis 49.9%, deci putem discuta despre o companie de sine statatoare, detinuta de mai multi giganti din China, printre care si ZTE.

In ultimii 7 ani, nubia si-au extins constant portofoliul de produse, atat prin sub-brand-ul RedMagic, dedicat telefoanelor de gaming, cat si prin seriile Ultra, Flip si Focus, care adreseaza segmente diferite (high-end, pliabile, mainstream). Ei bine, astazi se lanseaza oficial nubia Focus Pro 5G, un smartphone accesibil, care incearca sa ofere cat mai multe pentru un pret cat mai accesibil.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: