lab501.ro

Review – nubia Focus Pro 5G

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 2 July, 2024.

Concluzii

 

nubia Focus Pro 5G este disponibil in momentul de fata pentru 1599 RON, utilizatorii putand beneficia de 100 RON reducere prin folosirea voucher-ului “NubiaZTE”. Cu alte cuvinte, in momentul de fata nubia Focus Pro 5G poate fi achizitionat pentru 1499 RON, o zona de pret extrem de competitiva, in care gasim zeci de modele de la Poco, Redmi, Realme, Motorola, Huawei, ba chiar si Samsung.

In aceste conditii, sarcina pe care o are nubia Focus Pro 5G nu este deloc usoara, acesta fiind usor de trecut cu vederea printre zecile de modele de la brand-uri mai bine cunoscute in Romania, mai ales daca discutam despre varfuri de gama de acum multi ani (cine s-ar fi gandit ca Huawei P30 Pro inca se mai gaseste la vanzare). Cu toate acestea, la fel ca orice model, nubia Focus Pro 5G are avantajele si dezavantajele sale, care trebuiesc cantarite cu atentie inainte de a decide o achizitie.

Astfel, telefonul are un design interesant si dimensiuni destul de mari, fiind cat se poate de potrivit pentru seniori, de exemplu, mai ales cu simple mode activat. Slider-ul de camera este si el un plus, iar utilizarea unei solutii de stocare rapide (UFS 3.1) este mai rar intalnita in aceasta gama de pret. Nu in ultimul rand, camera principala obtine rezultate destul de bune si daca nu obisnuiti sa faceti fotografii cu telefonul in fiecare zi, atunci nubia Focus Pro 5G poate fi o solutie buna pentru voi.

Chipset-ul nu straluceste, dar nici nu lasa prea mult de dorit, obtinand rezultate usor mai bune decat in cazul telefoanelor echipate cu MediaTek Helio G99 Ultimate. Totusi, display-ul IPS nu prea isi mai are locul in aceasta gama de pret in 2024, iar faptul ca avem lag in aplicatia camerei, in special in momentul in care focalizam, afecteaza destul de mult experienta in utilizare, din punctul meu de vedere.

Per total, asa cum spuneam si mai sus, nubia Focus Pro 5G risca sa se piarda intre toate modelele disponibile in aceasta gama de pret. Ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun, daca setez filtrul de pret 1399 – 1649 RON pe eMAG in momentul de fata, gasesc nu mai putin de 175 de telefoane in stoc… In aceste conditii, un producator care isi doreste sa intre pe piata, ar trebui sa impresioneze prin ceva – fie printr-un design iesit din comun, fie prin performante iesite din comun (chipset sau camera), fie printr-un pret iesit din comun. Ei bine, nubia Focus Pro 5G arata interesant, dar din punctul meu de vedere doar o reducere semnificativa il poate transforma intr-un adevarat best-seller.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: