lab501.ro

Review – OPPO Find X2

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 6 May, 2020.

OPPO Find X2

 
Probabil ca pentru vasta majoritate a cititorilor, numele BBK Electronics Corporation nu inseamna mare lucru – cel mai probabil nu ati auzit niciodata de ei, daca nu locuiti in Rusia, unde brand-ul este destul de cunoscut. Si totusi, compania fondata in 1998, in Chang’an, Dongguan, a fost in primul trimestru al anului 2017 al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, dupa Samsung, comercializand intr-un singur trimestru 56.7 milioane de smartphone-uri, iar de atunci ocupa in mod constant pozitia cu numarul 3 in topul producatorilor.

Daca va ganditi ca aproape doua luni de carantina si-au facut in sfarsit efectul si am inceput sa visez cai verzi pe pereti, trebuie sa va linistesc de pe acum. Nu este cazul, mie chiar imi place sa lucrez de acasa. Iar datele prezentate mai sus sunt corecte, chiar daca brand-urile care ocupau in acel moment locul 2 si 3 in top se numeau Apple si Huawei.

Doar ca, noi discutam despre producatori, nu despre brand-uri. Iar BBK Electronics Corporation este un producator urias, in portofoliul lor existand mai multe brand-uri, cum ar fi IQOO, Realme, Vivo, One Plus si… OPPO. Cu alte cuvinte, de la brand-uri entry-level care domina piata asiatica, pana la inovatorii One Plus, care sunt cunoscuti si indragiti si la noi in tara si pana la varful de gama OPPO, un adevarat gigant care concureaza de la egal cu Samsung si Huawei.

Povestea brand-ului OPPO este cel putin la fel de interesanta ca povestea companiei mama. Astfel, inregistrat ca marca in 2001 si lansat oficial in 2004, in primii ani de existenta OPPO s-a concentrat initial asupra pietei audio high-end, lansand primul telefon in 2008 si primul smartphone in 2012. Si de la bun inceput accentul a fost pus pe smartphone-uri high-end, care introduc pentru prima data functii pe aceasta piata, concurand de la egal la egal cu cele mai cunoscute brand-uri de pe piata.

Iar eforturile companiei nu au fost in van, OPPO fiind prezenti in peste 40 de tari, cu 40000 de angajati, inclusiv in Romania, unde biroul local s-a deschis anul trecut. Mai mult decat atat, OPPO s-au impus ca unul dintre marii producatori Android, concurand in ultimii ani cu Xiaomi si Vivo pentru locul 4 in topul celor mai vandute smartphone-uri, dupa Samsung, Huawei si Apple.

Si daca Xiaomi si Vivo s-au impus in general datorita modelelor cu un raport calitate / pret foarte ridicat, OPPO s-au concentrat mai mult asupra pietei high-end, lansand varfuri de gama care concureaza cu cele mai puternice modele de la Samsung sau Huawei. Un astfel de model este si OPPO Find X2, un adevarat monstru high-end, comercializat pentru 1000 Euro, care ar trebui sa ajunga in magazinele din Romania chiar in aceste zile.

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – OPPO Find X2

  1. zava a scris pe:

    Da, merită,ca orice model high end de marcă necunoscută pieței Vestice, cu un soft mediocru (comparativ cu altele), cam 500 de euro. Ca și Xiaomi, mai puțin necunoscut și tot neconvingător pe segmentul high end.
    Mai mult, pe olx găsești sigilate, adesea și cu garanție flagshipuri închegate la acești 500 euro, gen S10 – de ce-ai plăti dublu pe un Oppo ? Diferența de performanță nu se simte, cea de soft, dimensiuni, grip, calitate intrinsecă de fabricație și altele, da. IP54 la 1000 euro ? Ce-i drept, Mi 10 nu are nici asta la 800 euro preț de lansare.
    Chiar sunt curios cum se vor vinde Mi10le și Oppo ăsta – deocamdată primul deja vine din China cu livrare gratuită, taxe incluse, la 650 euro. Cam repejor au scăzut pretențiile din aprilie.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Cred ca ne flatezi putin, cand bagi Romania in categoria “piete vestice”. OPPO este un brand bine cunoscut pe pietele vestice. Doar ca noi… nu suntem piata vestica.

    Soft-ul mediocru eu personal nu am reusit sa il gasesc pe telefonul asta, nu ca l-as fi cautat, dar experienta in utilizare nu mi s-a parut cu nimic diferita de Samsung sau Huawei, cu exceptia faptului ca avem google apps, fata de Huawei.

    Cat despre argumentul OLX, acesta se aplica oricarui telefon nou. De ce as plati dublu pe S20 fata de S10 luat de pe OLX?

    Hai sa ne intelegem, in afara de Samsung si Apple, toate companiile care conteaza in domeniul asta vin din China. Cat despre Apple, tot acolo produc si ei. Asa ca nu vad de unde vine “elitismul” asta al romanului care simte neaparat nevoia sa critice chestii care vin din China. Evident, nu te opreste nimeni sa folosesti exclusiv Samsung si Apple. Asta nu inseamna ca OPPO sau Xiaomi nu fac telefoane bune.

    Si daca nu erau doriti aici, probabil ca nici una dintre cele doua companii nu ar fi deschis birouri locale.

    Ah…si nu in ultimul rand… daca te deranjeaza pretul varfurilor de gama in domeniul asta, poti sa le multumesti celor de la Apple si Samsung. Ca ei au inceput :)

  3. zava a scris pe:

    Mie îmi plac chinezăriile… nu la banii ăia . Un Șaomi de buget este în schimb.. best buy
    De ce-ai lua un S20 vs S10 ? Prestigiu . Chiar azi am văzut sigilate cu garanție pe olx la 3 mii. Merită banii ăștia un S20, telefonul perfect ? Poate. 4900 lei un Find X2, cum cere Orange acum, e nițel exagerat.
    ColorOS e mai puțin matur ca MiUi, care se bate cu Emui, care e mult sub OneUI. Părerea mea

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Bre…sari dintr-o idee in alta ca puricele pe caine. 4900 cere Orange pe X2…stai linistit si pe S20 cere o poala de bani. Normal ca SH e mai ieftin. Cat despre ColorOS, mie personal mi-a placut la nebunie. Gustul tau inclina spre Samsung? Perfect. Ia Samsung, sunt banii tai. Asta nu inseamna ca OPPO fac porcarii, sau ca Samsung sunt infailibili. E pur si simplu chestie de gust. Se aplica si la placi de baza si la placi video si la telefoane si la procesoare – cumpara ce iti place.

    Ce nu inteleg eu in schimb, este de ce atata ura pe un producator, sau de ce atata ura legata de pretul unui model, daca nu ai de gand sa il achizitionezi oricum?

  5. zava a scris pe:

    Bro, unde ura ?! Nu știu mare lucru despre Oppo, decât că nu mă trage de mânecă prin nimic.
    Tocmai asta e problema. Cum să dai 1000 euro pe un non brand, chiar calitativ, când și pe alea consacrate e greu. Flagshipul înseamnă încredere… la un Redmi Note 8 te mai riști.
    Partea cu olxul e vitală pt. o piață săracă în vânzări dar cu prețuri mari, ca a noastră. 1000 n-aș da în ruptul capului pe un Find X2, dar poate, dacă l-aș găsi acolol sigilat, cu garanție, la un 5-600… de ce nu ? Mi 10 e deja pe la 2500 .
    Am senzația că brandurile chinezești, inclusiv frățiorul OnePlus, au crezut cam repede că nu mai sunt B-list, și repejor au dublat prețurile. Una e să nu mai fii flasgship killer, alta e să ceri scoruri de Sammy

    Baftă

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Am inteles, deci nu telefonul e problema, daca ar fi mai ieftin l-ai cumpara, brand-ul te deranjeaza in schimb. Asa…ca un fel de struguri acrii, nu?

    Uite care e problema, nici eu nu sunt de acord cu faptul ca Apple si Samsung au decis ei la un momendat sa ceara 1000 Euro pe un telefon. Si poate acest lucru nu ar fi prins, daca oile nu ar fi stat la coada sa dea 1000 de Euro pe un telefon.

    Insa, in momentul in care consumatorul nu a reactionat negativ, acesta a devenit noul standard. Iar ceilalti producatori, daca tot ofera acceasi performanta si calitate, pentru ca hai sa fim seriosi, chiar ofera, au facut acelasi lucru.

    Asa ca acum, flagship-urile costa 1000 de Euro. Samsung, Huawei, Apple, Oppo, OnePlus, Xiaomi… nu prea conteaza. Si se vand. So here we are now…

Lasa-ne un comentariu: