lab501.ro

OPPO lanseaza incarcarea super rapida 125W flash charging, 65W AirVOOC wireless flash charging si noi incarcatoare rapide

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 15 July, 2020.

OPPO

 
Smartphone-urile, in forma actuala, pe care o cunoastem astazi, exista de aproximativ 13 ani, timp in care modul in care comunicam s-a schimbat iremediabil, iar viata noastra arata cu totul altfel datorita acestor dispozitive inteligente care incap intr-un buzunar. Iar pe parcursul acestor 13 ani, producatorii au incercat constant sa imbunatateasca experienta oferita utilizatorilor, astfel incat un varf de gama de acum 10 ani ar putea cel mult starni zambete daca l-am scoate din cutie astazi si am incerca sa il folosim.

Dimensiunea si performanta display-urilor a crescut constant, camerele foto au ajuns sa rivalizeze cu aparate dedicate, oferind o experienta care este suficienta pentru marea majoritatea a utilizatorilor, chipset-urile au devenit din ce in ce mai puternice, pana in punctul in care pot rivaliza cu ceea ce vedeam in cazul desktop-urilor nu cu mult timp in urma, capacitatea de stocare a crescut vertiginos, iar in momentul de fata tocmai ne aflam la un moment de cotitura din punct de vedere al vitezelor de transfer, tehnologia 5G promitand sa ofere viteze de download si upload pe care unii nu le intalnesc nici macar pe desktop.

Si toate aceste functii, care par a fi la ani lumina fata de ceea ce vedeam acum 10 ani, au un lucru in comun – vin cu un pret. Atat la propriu, preturile varfurilor de gama crescand constant in ultimii ani, cat si la figurat, daca ne raportam la faptul ca toate aceste minunatii tehnologice consuma curent. Desigur, acumulatorii au evoluat si ei in ultimii ani, iar astazi am ajuns sa vedem capacitati inimaginabile in urma cu 10 ani, chiar si pe modele mainstream.

Insa capacitatea acumulatorului nu este totul, daca ne referim la experienta in utilizare. Pentru ca pana la urma, capacitatea acumulatorului este limitata de fizica, precum si de tehnologiile disponibile, iar cresterea capacitatii acumulatorului nu a fost neaparat direct proportionala cu cresterea performantelor chipset-ului, de exemplu. Motiv pentru care, in ultimii ani producatorii s-au intrecut nu doar in capacitate, ci si in viteza de incarcare a acumulatorilor.

Principiul este destul de simplu – chipset-urile puternice, display-urile de mari dimensiuni, modem-urile 5G, toate acestea pot avea un consum destul de ridicat, astfel incat, in functie de scenariul de utilizare, smartphone-ul nostru poate rezista o zi departe de priza, sau nu.

In cazul in care trebuie sa incarcam telefonul, cu cat viteza de incarcare este mai ridicata, cu atat regimul nostru de utilizare va fi afectat mai putin. Cu alte cuvinte, nivelul de confort in utilizare este direct proportional cu viteza de incarcare a telefonului. In fapt, acest principiu se aplica pentru orice dispozitiv portabil, indiferent daca discutam despre smartphone, tableta, smartwatch, camera de actiune sau notebook.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: OPPO lanseaza incarcarea super rapida 125W flash charging, 65W AirVOOC wireless flash charging si noi incarcatoare rapide

Lasa-ne un comentariu: