lab501.ro

OPPO lanseaza incarcarea super rapida 125W flash charging, 65W AirVOOC wireless flash charging si noi incarcatoare rapide

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 15 July, 2020.

Flash charging

 
… progresul tehnologic in domeniul smartphone-urilor este incredibil de rapid, producatorii incercand constant sa isi imbunatateasca produsele si tehnologiile, in conditiile in care concurenta este mai intensa ca niciodata. Iar in acest context, OPPO au anuntat astazi o noua serie de tehnologii de incarcare, de la incarcarea super-rapida de 125W prin cablu si pana la incarcarea wireless AirVOOC 65W, precum si o serie intreaga de incarcatoare rapide pregatite pentru urmatoarea generatie de smartphone-uri.

Utilizand acumulatori cu o densitate ridicata (multiple tab double-6C cell), trei pompe de incarcare, un algoritm inteligent care permite ajustarea intensitatii in pasi de 100mA, respectiv a tensiunii in pasi de 10mV, precum si 10 senzori de temperatura, alimentatorul de 125W poate incarca un astfel de acumulator cu o capacitate de 4000 mAh, in 20 de minute, in conditiile in care temperatura telefonului nu trece de 40 oC. Similar, in 5 minute nivelul de incarcare al acumulatorului ajunge la 41%.

Pentru aceasta, alimentatorul livreaza 20V/6.25A, convertiti in 10V/12.5A de cele trei pompe de incarcare. Cu toate acestea, datorita protocoalelor de securitate implementate de producator, incarcarea se realizeaza in siguranta, temperatura telefonului fiind monitorizata constant, in timp ce durata de viata a acumulatorului nu este afectata in mod negativ, capacitatea acestuia pastrandu-se la aproximativ 80% dupa 800 de cicluri de incarcare / descarcare.

Pe langa alimentatorul de 125W, OPPO au lansat astazi si doua alimentatoare mini, unul de 50W si unul de 110W, care pot oferi incarcare rapida, desi au dimensiuni incredibil de reduse. Nu in ultimul rand, tot astazi a fost lansata statia de incarcare wireless AirVOOC de 65W, care utilizeaza doua bobine pentru a livra 65W telefonului.

Totusi, daca in cazul incarcarii prin fir limitarile nu sunt chiar atat de drastice, in cazul incarcarii wireless avem parte de o noua serie de limitari, datorita dimensiunilor reduse ale bobinelor montate in telefon. Astfel, datorita grosimii foarte reduse, acestea se supra-incalzesc in momentul in care utilizam curent de intensitate ridicata, motiv pentru care incarcarea wireless este realizata cu o tensiune ridicata si o intensitate scazuta (20V/2A pentru bobina de 40W, respectiv 20V/1.25A pentru bobina de 25W).

Mai mult decat atat, stand-ul de incarcare wireless este echipat cu o solutie de racire termo-electrica, astfel incat temperatura telefonului nu va trece de 40 oC, chiar daca incarcarea wireless se realizeaza la 65W.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: OPPO lanseaza incarcarea super rapida 125W flash charging, 65W AirVOOC wireless flash charging si noi incarcatoare rapide

Lasa-ne un comentariu: