lab501.ro

Review – ASUS ROG Phone 3

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 17 August, 2020.

Constructie si dotari

 
Privit din fata, ASUS ROG Phone 3 nu pare foarte fioros, iesind in evidenta doar prin prezenta celor doua difuzoare frontale supra-dimensionate, respectiv datorita camerei frontale pozitionate clasic, in rama telefonului, nu in display, asa cum ne-au obisnuit majoritatea producatorilor.

Pastrarea unei rame de jur imprejurul display-ului este o alegere asumata, producatorul incercand sa elimine pe cat posibil atingerea accidentala a display-ului in momentul in care tinem telefonul in mana in modul landscape si ne jucam. Personal apreciez aceasta alegere si nu ma deranjeaza deloc rama care inconjoara display-ul.

Privit din laterala, ne dam seama ca avem de-a face cu un telefon high-end, alcatuit dintr-o rama de aluminiu, incastrata intre un strat de Gorilla Glass 6, pe fata, respectiv un strat de Gorilla Glass 3, pe partea din spate. De asemenea, este clar ca avem de-a face cu un smartphone iesit din comun, echipat cu 4 microfoane si un conector special.

Astfel, pe latura inferioara gasim un conector USB-C 2.0 si un microfon, pe latura superioara gasim inca un microfon, pe latura din stanga gasim tavita SIM-urilor si un conector proprietar, alcatuit dintr-un conector USB-C 3.1 Gen 2 si un al doilea conector USB-C modificat de ASUS, pentru conectarea diverselor accesorii.

ASUS ROG Phone 3 este gandit pentru a fi utilizat in principal in mod landscape (discutam totusi despre un telefon de gaming), motiv pentru care atat butonul Power, cat si butoanele Volum +/- , sunt pozitionate pe laterala dreapta, alaturi de inca un microfon. Tot aici gasim si cele doua butoane AirTrigger 3.

Acestea sunt o pereche de suprafete sub care producatorul a pozitionat doi senzori ultrasonici, care pot inregistra atingeri, miscari de tip slide, miscari de tip swipe, apasari prelungite, ma chiar si scuturarea telefonului, fiecare suprafata putand fi impartita in doua, pentru un total de 4 butoane virtuale, pozitionate pe laterala telefonului, in dreptul degetelor noastre aratatoare.

Si daca pana acum nu era destul de clar ca avem de-a face cu o adevarata consola mobila, in momentul in care intoarcem telefonul si privim spatele ne dam seama ce fel de bestie tinem in mana. Astfel, pe latura superioara gasim cele trei camere, flash-ul, un led RGB, precum si microfonul cu numarul 4.

La mijlocul telefonului gasim binecunoscutul logo ROG, iluminat de asemenea RGB, iar in laterala acestuia putem vedea o frantura din sistemul de racire montat in spatele sticlei securizate. Astfel, sistemul de racire este alcatuit dintr-un strat de grafit, pozitionat sub display, un vapor chamber pozitionat intre acesta si chipset, un heatsink din cupru, cu o suprafata de 6 ori mai mare fata de ceea ce vedeam in cazul lui ROG Phone 2, precum si o mica fanta de admisie, decupata in sticla de pe spate, care lucreaza impreuna cu AeroActive Cooler 3, cand acesta este conectat.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASUS ROG Phone 3

  1. Cristian G a scris pe:

    Salutare,
    Maine se lifteaza Non-Disclosure Agreement pt Note 20 series .
    Ne pregatim cu o berica rece si chips-uri pt review captivant pe next.501 in zilele urmatoare ?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Salut,

    nu l-am primit inca

Lasa-ne un comentariu: