Review – AORUS 17G – Intel Core i7 10875H + Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER
AORUS 17G
In 1889, in Paris, in cadrul primului congres al Internationalei Marxiste, ziua de 1 Mai a fost aleasa pentru a gazdui ample proteste internationale, in scopul standardizarii zilei de munca la 8 ore, o cerinta a clasei muncitoare de mai bine de 30 de de ani pana in acel moment, respectiv in scopul comemorarii victimelor protestelor muncitoresti din Chicago. De-a lungul timpului, ziua de 1 Mai a devenit sinonima cu sarbatoarea muncitorilor din intreaga lume, sau, asa cum o cunoastem noi in Romania, 1 Mai muncitoresc.
In Romania, ziua de 1 Mai a fost sarbatorita pentru prima data in 1890, iar in timpul regimului comunist sarbatoarea a capatat o directie propagandistica, ingloband de cele mai multe ori manifestatii uriase, menite sa glorifice sistemul si conducatorii sai mult iubiti. Aceasta directie a luat sfarsit in 1990, la 100 de ani de la prima editie din tara noastra, ziua de 1 Mai devenind una dintre sarbatorile preferate ale romanilor, un bun prilej pentru a vizita pentru prima data in fiecare an litoralul, respectiv de a consuma cantitati impresionante de mici si bere.
Si cand spun impresionante, nu glumesc – din cei aproximativ 440 de milioane de mici consumati de romani anual, se estimeaza ca de 1 Mai romanii consuma nu mai putin de 30 de milioane de mici. Si chiar daca anul acesta a fost iesit din comun, iar noi am stat in casa, nu pe plaja sau in jurul gratarului, micii nu au lipsit de pe masa noastra. Eu, de exemplu, am facut o comanda de 20 de mici deliciosi de vita cu oaie, insa cu o seara inainte, pe 30 Aprilie. I-am savurat cu placere, alaturi de cativa litri de bere buna, iar de 1 Mai, in buna traditie muncitoreasca, chiar am muncit.
Un bun exemplu in acest sens este chiar articolul de fata, la care am lucrat si de 1 Mai, ca un adevarat proletar. Pentru ca discutam despre un produs special, care chiar a meritat acest lucru, mai precis de cel mai recent notebook de gaming din portofoliul celor de la GIGABYTE, pe numele sau AORUS 17G. Si daca in urma cu un an testam elegantul AERO X15-9, care incerca sa imbine o carcasa subtire si eleganta cu unele dintre cele mai puternice componente disponibile pe piata, de aceasta data am preferat sa merg in extrema cealalta, testand un veritabil desktop replacement.
Asta nu inseamna ca AORUS 17G nu este elegant, sau subtire. Din contra, avem de-a face cu unul dintre cele mai aratoase notebook-uri de pe piata, cu o grosime de doar 26mm, ceea ce, pentru un notebook de gaming de 17″ este chiar putin. Insa in interior gasim un sistem de racire WINDFORCE Infinity, capabil sa struneasca pana si cele mai naravase procesoare si placi video ale momentului. Cum ar fi, de exemplu, Intel Core i7 10875H si Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER, adica exact procesorul si placa video montate in exemplarul de AORUS 17G primit de noi la teste.
Comentarii