lab501.ro

GIGABYTE Brix Projector – Review

Scris de: , in categoria: Gadget, in 25 March, 2014.

GIGABYTE Brix Projector

 

A trecut un an de zile de cand colegul meu Matei va povestea despre conceptul NUC (Next Unit of Computing) al celor de la Intel. In review-ul scris atunci de Matei puteati vedea cum arata si cum se comporta o platforma de referinta Intel. Timpul a trecut si implementarile cu personalitate si-au facut aparitia pe piata, in diverse forme, marimi si arome.

Una dintre implementarile cele mai interesante a venit de la GIGABYTE, sub forma familiei de produse Brix, familie care cuprinde in momentul de fata nu mai putin de 17 produse. Stiu, suna impresionant, dar trebuie sa ne gandim ca discutam despre doua generatii GIGABYTE Brix, mai precis prima generatie, dotata cu procesoare Ivy Bridge, respectiv cea de-a doua generatie, dotata cu procesoare Haswell. Ei bine, majoritatea celor 17 produse din familia Brix arata similar, diferenta venind din componentele utilizate in interiorul carcasei.

Am zis “majoritatea” pentru ca exista si o exceptie, adica produsul despre care vom discuta astazi, mai precis GIGABYTE Brix Projector (sau GB-BXPi3-4010, cum este alintat intern de catre GIGABYTE). Desigur, ideea este indrazneata, conceptul de NUC este interesant, insa parca va aud cum mormaiti in barba “bine, bine, dar ce legatura are asta cu NEXT-ul? De ce nu este acest articol publicat pe LAB?”. Sincer sa fiu si eu am analizat putin acest aspect. Pana acum am mers pe un principiu foarte simplu, mai precis – “daca trebuie bagat in priza, atunci review-ul apare pe LAB”.

Totusi, conceptul de NUC ne duce mai degraba cu gandul la notebook-uri, poate si datorita platformei pe care o foloseste (procesoare Intel dedicate platformelor mobile) precum si componentelor pe care le poate acomoda (SO-DIMM, SSD mSATA, etc). Mai mult decat atat, GIGABYTE Brix Projector se aseamana mai mult cu un gadget decat cu un PC… Nu ma credeti pe cuvant? Aveti mai jos o comparatie intre GIGABYTE Brix Projector si Galaxy Note 2…

Intro

Comentarii

3 comentarii la: GIGABYTE Brix Projector – Review

  1. Alin a scris pe:

    Super! Un review al Brix Pro?

  2. Claudiu a scris pe:

    E o categorie care mi se pare de viitor asta. +1 Alin, sunt tentat de Brix Pro, un review ar fi interesant.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Cand va fi disponibil in Ro il vom testa cu siguranta.

Lasa-ne un comentariu: