lab501.ro

GIGABYTE Brix Projector – Review

Scris de: , in categoria: Gadget, in 25 March, 2014.

User experience

 

CPU-Z

Asa cum va spuneam si la inceputul acestui articol, discutam mai degraba despre un gadget foarte interesant decat despre un PC, prin urmare o latura care trebuie luata in calcul de un eventual utilizator este… ati ghicit, experienta in utilizare.

In cazul de fata lucrurile stau foarte simplu, deoarece avem de-a face cu doua aspecte. Primul, cel pur fizic, se leaga de temperaturile pe care Brix-ul le atinge in timpul functionarii, de consumul acestuia si de nivelul de zgomot. Cu proiectorul pornit (adica in worst case scenario, proiectorul contribuind si el la cresterea temperaturii in carcasa) si 100% LOAD, cele doua nuclee ale procesorului Intel Core i3-4010U ating o temperatura maxima de 80 oC, in timp ce carcasa Brix-ului se apropie de 45 oC. Intr-un regim normal de utilizare, temperaturile nu trec insa de 65 oC.

Consumul este… as putea spune chiar neglijabil. Proiectorul consuma ~9W in timp ce Brix-ul fara proiector consuma ~26W in sarcina, adica avem de-a face cu ~35W trasi din priza in sarcina, cu proiectorul pornit. Cam cat un bec de veioza incandescent… Nici la capitolul nivel de zgomot nu avem de ce sa ne plangem. Desigur, in momentul in care Brix-ul este in sarcina ventilatorul se tureaza destul de serios, aparatul de masura inregistrand ~38 dB, insa vom putea urmari un film fara prea mari probleme.

Cel de-al doilea aspect pe care trebuie sa il luam in calcul este calitatea imaginii proiectate, care este surprinzator de buna chiar daca rezolutia nu este top notch, precum si puterea difuzorului de 1.5W incorporat, care pe mine m-a facut sa blestem putin prima oara cand am pornit Cloud Gate… Nu stiu ce producator se ascunde in spatele micului difuzor, dar pentru dimensiunile pe care le are isi face treaba cu brio!

Projector

Comentarii

3 comentarii la: GIGABYTE Brix Projector – Review

  1. Alin a scris pe:

    Super! Un review al Brix Pro?

  2. Claudiu a scris pe:

    E o categorie care mi se pare de viitor asta. +1 Alin, sunt tentat de Brix Pro, un review ar fi interesant.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Cand va fi disponibil in Ro il vom testa cu siguranta.

Lasa-ne un comentariu: