lab501.ro

CeBIT 2012 – Gigabyte lanseaza un ultrabook

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 March, 2012.

Gigabyte prezinta in premiera la CeBIT un model de ultrabook precum si un notebook de gaming, ambele bazate pe viitoarea generatie de procesoare Intel “Ivy Bridge”; mai exact, inima ultrabook-ului e un nou Intel Core i5, configuratia putand fi completata de alegerea intre un SSD sau un HDD clasic.

Mi-a placut cum se prezinta modelul Gigabyte, mai ales avand in vedere ca ofera o conectivitate extinsa, care din pacate penalizeaza putin atat grosimea acestuia cat si greutatea (1.5 kg). Avem pe partea dreapta doua mufe USB3.0, un card reader si un conector HDMI; iar pe partea stanga putem conecta inca doua USB-uri (de data aceasta 2.0), un monitor extern cu ajutorul port-ului VGA, sistemul audio sau castile, cat si cablul de retea ethernet.

 

 

Tastatura este de tip chiclet, cu tastele iluminate, de al caror control se ocupa un senzor de lumina ambientala.Design-ul tastelor pare foarte apropiat de cel al MacBook-ului, efectul fiind ajutat si de alegerea schemei coloristice de gri cu negru.

 

Trackpad-ul este de dimensiuni generoase si pare de buna calitate si ergonomic.

Notebook-ul de gaming impresioneaza prin dimensiunile reduse pentru clasa din care face parte. Din nou discutam despre implementarea Intel i7 “Ivy Bridge” alaturi de aceasta data de noua generatie de adaptoare grafice, modelul expus avand instalata o placa grafica NVIDIA GT650M.

 

 

 

Se poate observa pe partea din spate sistemul de racire, mai exact zonele de evacuare a aerului, sistem care dupa spusele Gigabyte faca fata fara probleme configuratiei performante pe care orice notebook de gaming se bazeaza. Ramane sa vedem si in practica daca afirmatiile producatorului taiwanez sunt adevarate, pana atunci primele impresii din partea noastra raman pozitive.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: