Elgato Key Light
Instalarea utilitarului Elgato Control Center se face simplu si rapid – eu l-am instalat pe un PC cu Windows 10 si pe un smartphone iPhone, aceasta fiind compatibila chiar si cu Mac si Android. Odata instalata aplicatia, am apasat butonul fizic ON de pe panouri, acestea boot-and in cateva secunde iar imperecherea este facuta. Nu am intampinat probleme in instare si nici in utilizare.
Aplicatia este destul de simplista – de aici putem porni si opri panourile iar prin glisare setam atat temperatura de culoare, cat si intensitatea luminii. Desi atunci cand glisam vedem valorile acestora, sper ca in viitoare update-uri sa existe si posibilitatea de a vedea efectiv valorile curente pentru a putea tine mai usor o evidenta a propriilor setari. Evident, exista posibilitatea de a adauga intotdeauna mai multe lumini si chiar de a le redenumi pe cele existente.
Din pacate nu putem pozitiona fereastra aplicatiei in alta zona a ecranului, insa cel mai probabil pe viitor va fi posibil. Initial nu am avut luminile in aceeasi camera cu unitatea, asadar m-am folosit cu usurinta de aplicatia mobila pentru a face diversele modificare ale iluminarii, fara a fi nevoie sa ma plimb intre cele doua camere. Modificarile ulterioare le-am facut de pe PC, avand panoul de iluminare in aceeasi incapere. Asadar, m-am bucurat de binecuvantarile tehnologiei Wi-Fi insa nu pot sa nu ma gandesc ca mi-ar fi placut sa pot face modificari si direct de pe acestea – presupunand ca voi ramane fara baterie la telefon iar router-ul celor de la Digi a decis sa se retraga, sau se intampla ceva cu aplicatia Control Center.
Poze din aplicatia de pe iPhone:
Folosind doua panouri Elgato Key Light am incercat sa ilustrez cat mai bine pragurile temperaturii de culoare selectand din aplicatie atat extremele spectrului, respectiv 2900K arctic blue si 7000K sunset amber, cat si 5000K temperatura aleasa de noi pentru a o putea sincroniza cu aparatul (obtinand un alb perfect in cele din urma). Panourile sunt instalate la diferite unghiuri, atat pe lungimea cat si pe latimea ramei pentru a va putea face o idee mai buna. Intensitatea iluminarii a fost data la maxim.
Totodata, pentru a va putea face o idee si despre puterea de acoperire a unui singur Elgato Key Light, am ales sa montez un singur panou de iluminare, setat la intensitate maxima, fara lumina de sus dar si cu lumina de sus. De asemenea, bara telescopica este blocata aproape de maxim pentru a ajuta in crearea unor repere desi in realitate o vom folosi la o inaltime putin peste monitor. Nevoia celui de-al doilea panou pentru a corecta din umbre este vizibila insa potentialului unui singur panou se poate observa cu lejeritate.
Comentarii
Niciun comentariu la: Elgato Key Light
Pingback: Elgato Key Light Mini – next lab501