lab501.ro

Elgato Key Light

Scris de: , in categoria: Periferice, in 13 December, 2021.

Concluzii

 
Ca si in cazul lui Stream Deck si FaceCam, Elgato aduc tehnologii din domeniul profesional si le adapteaza pentru publicul larg insa asta nu inseamna ca produsele lor sunt pentru toata lumea. Spun asta pentru ca nici macar nu exista comparatie intre Elgato Key Light si luminile chinezesti accesibile de pe Amazon & Co – in cazul acestora lumenii declarati trebuie impartiti la 2 sau chiar la 4 pentru a ii afla pe cei reali, IRC-ul nici macar nu se apropie de 90% (aspect extrem de important in redarea cat mai corecta a culorii ca de exemplu in tutorialele de make-up) iar temperatura de culoare setata (daca poate fi reglata) nu are nici in clin nici in maneca cu ceea ce obtinem in realitate.

Deci cui se adreseaza pana la urma Elgato Key Light? In primul rand, streameriilor de orice fel care au nevoie de o sursa de lumina de calitate, fiabila, care poate fi controlata usor de pe telefon / laptop / PC si beneficiaza inclusiv de integrare completa cu Elgato Stream Deck. Calitatea luminii este un factor determinant, precum si IRC-ul de peste 92%, tehnologia Edge-Lit cu LED-uri OSRAM si difuzor multiplu inseamna ca cel mai probabil nu vom fi dezamagiti. Suportul cu prindere pe birou sau blat este de o calitate si rezistenta iesita din comun, iar daca avem biroul suficient de mare si nu avem nevoie de atat de multa lumina, fratele sau Key Light Air vine cu 1400 lumeni si cu suport pentru a fi amplasat pe birou (similar unei veioze). In cazul acestuia din urma, suprafata panoului de iluminare este de 300 cm².

Pentru folosirea intr-un studio fix sau pentru fotografie de produs mi-ar fi placut sa vad un control direct pe dispozitiv, practic daca router-ul nu functioneaza sau aplicatia are vreo problema (cum mi s-a si intamplat de fapt cu o camera de supraveghere), ramanem fara posibilitatea de a regla Key Light-ul. Inteleg de ce s-a optat pentru controlul prin WiFi insa o mini telecomanda wireless vanduta separat cred ca ar deveni extrem de populara.

Merita deci Elgato Key Light cei 1100lei ceruti? Dupa parerea mea, da, pentru ca mergi la sigur la capitolul performanta (cei 2800 lumeni de pe cutie sunt exact ceea ce primesti in realitate), acuratete a culorii (IRC garantat), fiabilitate in timp (lampile chinezesti cu LED mai pierd din LED-uri de-a lungul timpului) dar si integrare cu Stream Deck pentru un streaming automatizat. Lesne de inteles ca cele doua Elgato Key Light pe care le-ati vazut in poze au devenit luminile noastre pentru fotografia de produs, fiind o alegere naturala si inlocuind mai multe seturi de blitz-uri wireless, reflectoare LED, umbrele, etc (majoritatea dintre ele cu un pret de achizitie mai mare decat al celor doua lampi Elgato).

Din punctul meu de vedere asta spune multe despre calitatile Key Light dar si al produselor Elgato in general. Desi le-am testat si in videoconferinte cu rezultate excelente, nu suntem specialisti in streaming video iar pe Youtube sunt deja prea multe astfel de review-uri pentru a mai putea adauga noi ceva la asta. Scenariul pandemic in care ne aflam a schimbat stilul de viata a multora dintre noi, sedintele de la birou mutate acasa au facut multi oameni sa-si caute surse de lumina mai bune iar Elgato Key Light exact asta ofera.

Desi majoritatea celor aflati in aceasta situatie vor apela la modelul Air, pentru ca poate fi amplasat pe birou, are fluxul luminos suficient si este in general mai compact, cei care fac streaming mai serios sau au biroul prea mic pentru a mai gazdui si altceva vor opta pentru Key Light-ul testat de noi astazi. Drept urmare, daca esti streamer serios sau ai nevoie de o lumina pentru fotografia de produs sau portret atunci Key Light e posibil sa fie ceea ce ai nevoie si ar fi bine sa-ti faci un cadou frumos pentru ca tot vin acum Sarbatorile.
 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Elgato Key Light

Lasa-ne un comentariu: