lab501.ro

Elgato Key Light

Scris de: , in categoria: Periferice, in 13 December, 2021.

Lumini si camera Web

 
Mai departe, am instalat cele doua lumini Elgato Key Light pe biroul de lucru uzual: una in lateralul monitorului, la o inaltime ce nu o depaseste pe a acestuia cu mult, iar cea de-a doua lumina am  instalat-o in partea mea dreapta, la aceasi inaltime cu prima. Camera web folosita este Elgato Facecam, capturile de ecran sunt facute din software-ul acesteia iar fotografiile sunt facute tot prin intermediul aplicatiei camerei web. Initial am folosit modul Automat si apoi modul modificat al camerei atat cu un singur panou, cat si cu ambele panouri aprinse, dupa cum urmeaza:

  • Un panou de iluminare dispus langa monitor, cu o intensitate de 5% iar camera web este setata pe Automat. Iluminarea fetei este destul de buna per ansamblu, insa jumatate de fata este putin umbrita. Drept urmare, am instalat o lampa de birou normala (se vede in poza cum arata) in partea mea dreapta pentru o compensa umbra. Rezultatul este multumitor, ma disting bine de mediul ambiental, iar lampa de birou a reusit sa elimine de umbrele de pe partea dreapta a fetei.

 

 

  • Acelasi panou de iluminare dispus langa monitor, cu o intensitate de 63% iar camera web este setata pe Manual. Initial am folosit doar panoul de iluminare, se vad umbre pe jumatate de fata, apoi am aprins si lampa de birou pentru a compensa. Zgomotul imaginii s-a diminuat vizibil iar calitatea imaginii s-a imbunatatit simtitor o data cu micsorarea ISO-ului si a timpului de expunere.

  • Ambele panouri de iluminare Elgato Key Light pornite, iluminarea acestora fiind la 7% si 8%, modul Automat al camerei web. Observam cateva zone “arse” unde nu avem detalii, acesta este unul din dezavantajele supraexpunerii, comportament destul de uzual pentru majoritatea camerelor web setate pe modul Automat.

  • Ambele panouri pornite, modul manual al camerei web, intensiatea luminilor la 40% si 50%. Din nou vedem imbunatatirile in ceea ce priveste calitatea imaginii date de un ISO si timp de expunere mai mic.

  • Daca in pozele de mai sus pozitia corpului era mult mai aproape de camera web, in cele ce urmeaza mi-am pozitionat corpul mai departe de monitor, intensitatea celor doua panori a fost data la maxim, temperatura de culoare a fost setata la 5000K iar saturatia a fost micsorata pana la 41%. Iata ce a iesit:

Comentarii

Niciun comentariu la: Elgato Key Light

Lasa-ne un comentariu: