lab501.ro

Elgato Key Light

Scris de: , in categoria: Periferice, in 13 December, 2021.

Constructie si design

 
Rama panoului este construita din metal, fiind prevazuta cu nervuri, aceasta functionand asemeni unui radiator ce ajuta in degajarea caldurii produsa de cele 160 de LED-uri OSRAM. In functie de activitatea pe care urmeaza sa o intreprindem si de spatiul aflat la dispozitie, panoul de iluminare se poate monta atat pe lungime, cat si pe latime, fiind dotat cu un filet standard de 1/4″ (compatibil cu aparatele foto, trepied etc) pe toate cele 4 laturi.

Pentru a putea mentine o dimensiune cat mai mica a dispozitivului fara a fi nevoiti sa faca compromisuri la capitolul CRI (Indice de Redare a Culorilor) sau uniformitate, cei de la Elgato au optat pentru folosirea unui panou Edge-Lit. Asta implica amplasarea LED-urilor OSRAM de-a lungul ramei (acestea sunt si racite de lamelele de aluminiu), lumina fiind reflectata prin intermediul unei placi de aluminiu in timp ce pentru prelucrarea fasciculului este folosit un sandwich din 3 layere. Primul este un panoul translucid de tip grilaj ce sparge lumina in milioane de fascicule, apoi avem un panou dublu stratificat cu rol de difuzor in timp ce ultimul strat utilizeaza sticla mata de opal pentru a imbina cat mai bine toate fasciculele distincte de lumina (ca o blenda clasica).

Pe partea din spate a panoului de iluminare vom gasi  mufa de alimentare si butonul de ON/OFF dar si cel de Reset, functie necesara atunci cand intervin schimbari in set-up-ul existent. Bara de sustinere telescopica si clema de prindere (asemeni unei menghine) sunt construite solid, metalul fiind materialul predominant. Evident, exista anumite limitari in ceea ce priveste inaltimea maxima pe care o poate atinge bara, despre care am vorbit in capitolul Specificatii. Odata atasat panoul de iluminare de “nuca” sistemul de prindere, trebuie decis unghiul si directia in care il vom fixa. Sistemul de prindere al nucii mentine pozitia panoului cu strictete, permitand totodata suficient spatiu de manevra orizontal. Pentru un cable management cat mai curat este indicat sa ne folosim de clemele de prindere din pachetul de accesorii.

Alimentatorul lui Elgato Key Light este destul de voluminos, astfel incat ar fi recomandat sa ii gasiti o pozitie cat mai fiabila in priza, lasand totusi un socket disponibil pentru viitor – daca avem 2 socket-uri iar alimentatorul il ocupa pe cel de sus, corpul acestuia va acoperi al doilea socket. Sistemul de prindere al adaptoarelor pentru priza este simplu si elegant, fiind simplu de utilizat daca urmam ghidajele producatorului. In ceea ce priveste lungimea cablului, aceasta este de 2.5m, lungime pe care am gasit-o personal cam la limita.

Desi am folosit un prelungitor, acesta a reusit la limita sa compenseze din lungimea de cablu pierduta atunci cand am inaltat bara telescopica. Evident, conteaza si proximitatea prizei si lungimea cablului prelungitorului, insa recomand sa tineti cont si de acest aspect. Bun, odata ce avem totul instalat si conectat la reteaua electrica este timpul sa instalam software-ul producatorului si abia apoi sa pornim Key Light-ul pentru sincronizare.
 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Elgato Key Light

Lasa-ne un comentariu: