Corsair K65 PRO MINI
Concluzii
Asa cum procedam de obicei, am testat Corsair K65 PRO MINI timp de cateva zile pe post de tastatura principala, folosind-o pentru activitati de redactare articole, gaming ocazional old school (UT, Quake, Diablo III) precum si utilizarea pe un Sony PS4 Pro. Switch-urile optice OPX le stiam inca de acum 2 ani, cand am avut in laborator Corsair K100 RGB, insa ca de fiecare data am simtit nevoia de un scurt timp de adaptare venind de la o tastatura cu switch-uri clasice Cherry MX. Dupa un timp scurt te obisnuiesti si parca nu te-ai mai intoarce la altceva, tine de preferinte bineinteles, insa forta necesara pentru a apasa tasta pana la capat este mai mica decat in cazul Cherry MX Speed (Silver).
Odata ce ne obisnuim cu punctul de actuare de doar 1mm (cel mai mic de pana acum), capatam un timp de raspuns extrem de mic, practic apasarea completa a tastelor nici nu este necesara iar tastarea devine foarte rapida. Top plate-ul din aluminiu combinat cu spatele din plastic gros antifonat cu 2 straturi de izolatie prezente in K65 PRO MINI ne ofera o experienta lipsita de vibratii si reflexii nedorite ale sunetului, o imbunatire semnificativa fata de K65 RGB MINI. Calitatea constructie este in general imbunatatita, un lucru intotdeauna imbucurator, mai ales atunci cand trec mai bine de 2 ani de la lansarea produsului anterior.
Desi tastaturile in format 60% au utilizarile si fanii lor, la stilul meu de lucru si nevoile mele zilnice m-am acomodat mult mai usor si mai repede cu formatul 65% prezent pe K65 PRO MINI, insa daca folositi multe shortcut-uri care implica tastele functionale (F1 – F12) este posibil sa nu aveti o experienta chiar placuta. Chiar si tastelor auxiliare le-am gasit o functie rapida (alocata rapid prin intermediul iCUE).
Corsair K65 PRO MINI isi va face simtita prezenta si pe piata din Romania, insa in acest moment (astazi, cel al lansarii) nu avem nici un alt pret de comercializare in afara de pretul recomandat de catre producator (MSRP): €149.99. Este ceva mai ridicat decat al modelului K65 RGB MINI, insa switch-urile optice premium OPX, constructia solida si antifonare extinsa justifica pe deplin diferenta de pret.
Mai mult decat atat, avem posibilitatea de configurare prin intermediul software-ului iCUE pentru PC si MAC, dar si direct hardware in cazul in care utilizam Corsair K65 PRO MINI pe XBox sau PS4 / PS5. Mie una K65 PRO MINI chiar mi-a placut si va mai ramane ceva timp pe biroul meu (spre deosebire de modelul K65 RGB MINI care a poposit inapoi in cutie dupa review), lucru posibil mai ales datorita trecerii la layout-ul 65%, dar si a constructiei care ii confera in sfarsit un aer, un feeling si un sunet high-end.
Comentarii