lab501.ro

Corsair K100 RGB Optical OPX Switch

Scris de: , in categoria: Periferice, in 11 March, 2021.

Corsair K100 RGB Optical OPX Switch

In Octombrie anul trecut, dupa o perioada de dezvoltare de 18 luni, vedea lumina zilei Corsair K100 RGB, varful gamei de tastaturi de gaming a producatorului american. Corsair K95 Platinum si varianta sa imbunatatita Platinum XT erau de ceva timp pe piata, iar Corsair au simtit nevoia sa-si intareasca pozitia de lider printr-un nou model, echipat cu o serie de inovatii menite sa justifice atat pretul de 1300lei, cat si timpul indelungat de proiectare.

K100 RGB construieste pe deja excelenta platforma K95 Platinum, insa vine cu imbunatatiri masive la toate capitolele: microprocesor rapid prin intermediul unui SoC puternic AXON, 44 zone de iluminare RGB integrate in sasiul tastaturii, rotita iCUE pentru schimb de profile / reglare iluminare, respectiv memorie on-board de 8MB pentru stocarea a pana la 200 profile. Cea mai importanta schimbare este insa introducerea switch-urilor optice OPX, dezvoltate in-house de catre Corsair, ce pot rezista pana la 150 milioane de apasari (switch-urile Cherry MX sunt certificate pentru 50 milioane apasari).

Fiind un switch unde actuarea este efectuata prin intreruperea unui fascicul de lumina – adica fara contact – Corsair OPX are o cursa de doar 1mm pana la actuare, in timp ce cursa totala este de 3.2mm. Fiabilitatea si precizia sunt si ele de exceptie, pentru ca arcul de revenire este singura parte mecanica din switch. Pentru cei care nu se simt aventurosi, Corsair K100 RGB poate fi comandata si cu switch-uri Cherry MX Speed (Silver), pretul fiind acelasi, insa aceasta varianta este posibil sa o gasiti la diferite promotii (de exemplu, in acest moment, pe site-ul Corsair, poate fi comandata pentru un pret de 199.99$, fata de 229.99$ pretul ei normal).

Comentarii

2 comentarii la: Corsair K100 RGB Optical OPX Switch

  1. George a scris pe:

    Salutare. Face si aceasta tastatura figuri cand incerci sa intri in Bios? Sunt in prezent la a doua tastatura Corsair (Corsair K70 RAPIDFIRE – RGB LED MK.2 –
    Cherry MX Low Profile Speed) cu aceasta problema si o pastrez si pe cea veche (un HyperX), utila la ultimul reinstal. de Windows. De ani buni sunt discutii pe forumuri pe aceast tema, dar Corsair nu vede si nu aude nimic…

  2. fubu a scris pe:

    Salut George!
    Cu K100 OPX nu am întâmpinat această problemă. Luni verific și cu K100 Cherry MX Silver și K70 MKII Cherry MX Red Silent! Nu știam că unele au problema asta.

Lasa-ne un comentariu: