lab501.ro

Corsair K65 PRO MINI

Scris de: , in categoria: Periferice, in 13 July, 2023.

Constructie

Tastura K65 PRO MINI este compacta si usoara, greutatea ei fara cablu fiind de doar 600 grame. Spatele tastaturii are 4 zone dotate cu cauciuc, insa gasim pad-uri anti-alunecare si pe cele 2 picioruse mobile prin care putem regla unghiul de inclinare, fapt ce asigura o buna aderenta a perifericului cu suprafata de lucru.

Daca “podeaua” lui Corsair K65 Pro Mini este construita dintr-un pastic solid, fata acesteia este construita din aluminiu negru anodizat si are un finish slefuit. Cele doua parti, plastic si aluminiu, sunt imbinate perfect, nu gasesti nici o neregularitate atunci cand urmaresti cu degetul conturul. Ba mai mult, atunci cand gasesti unghiul potrivit, lumina se reflecta de pe aceasta margine.

In ceea ce priveste interiorul carcasei, aici vom gasi doua straturi de material fono-absorbant astfel incat atunci cand tastezi auzi doar sunetul switch-urilor proprietare Corsair OPX si cel al tastelor din PBT. Mufa de conectare Type-C a tastaturii este dispusa spre partea din stanga, iar cablul este detasabil – personal am gasit aceasta pozitionare a mufei benefica pentru set-up-ul meu.

In ceea ce priveste layout-ul tastelor, avem pe randul de jos 5 taste de dimensiuni egale sparte de tasta Spacebar, imediat urmand tastele de directie ce au o dimensiune ceva mai mica. Pentru a obtine fluiditate cu restul layout-ului, zona de directie (sageti) este separata de blocului de taste inferioare printr-un spatiu – aici avem cea mai buna vedere asupra aluminiului sfeluit iar numele seriei este amplasat ingenios. Tastele  ScrLck (logo Corsair) / Del / PgUp / PgDn sunt aliniate deasupra tastei “→”, integrandu-se astfel estetic si practic cu restul layout-ului.

Keycaps-urile double-shot injection PBT (1.5mm) sunt usor rugoase pe suprafata, lucru ce ofera un grip imbunatatit dar mai important e faptul ca urmele de amprente vor fi mai putin vizibile in urma utilizarii. Dupa cum era de asteptat, functia principala este trecuta pe partea superioara, in timp ce functiile secundare sunt inscriptionate pe laterala tastei aflata inspre utilizator. Atunci cand ne aflam intr-un spatiu slab iluminat spre deloc, functiile principale vor fi vizibile datorita iluminarii, in timp ce functiile secundare sunt destul de dificil de sesizat.

Pentru activarea diverselor functii, cat si pentru inregistrarea macro-urilor strict hardware, recomand consultarea manualului, insa atunci cand producatorul ofera si posibilitatea utilizarii software-ului (in acest caz iCUE), parca este pacat sa nu alegem metoda cea mai la indemana pentru customizarea micutei K65 PRO MINI.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: