Anatomia tehnica a unei excursii – Phu Quoc 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4
Vinpearl Safari
Desi este o insula de dimensiuni reduse, Phu Quoc nu este deloc lipsita de atractii, de la recifuri de corali spectaculoase si pana la una dintre cele mai lungi telegondole din lume (~8Km), de la ferma de perle si pana la cascade ascunse in jungla. Totusi, pentru ca noi am decis de la bun inceput sa luam o pauza pe aceasta insula, asteptandu-ne cateva saptamani de explorare intensa, am vizitat doar doua atractii, prima dintre acestea fiind Vinpearl Safari.
Construit pe o suprafata de 500 ha, acesta adaposteste peste 3000 de animale din 150 de specii, printre acestea numarandu-se tigrii bengali, lei, ursi, crocodili, hipopotami, rinoceri, facoceri, girafe, elefanti, precum si o serie intreaga de pasari, reptile, primate si ierbivore. Partea cea mai importanta este modul in care Vinpearl Safari este organizat, acesta fiind impartit in doua parti, mai precis zona de safari si zona de gradina zoologica deschisa.
Zona de safari este impartita in diverse parcele, separate intre ele prin garduri de pana la 10m inaltime, in jurul habitatului carnivorelor, cu porti care se inchid in spatele autobuzului si ecluze pentru trecerea intre habitate, cel mai apropiat lucru care iti vine in minte cand vezi cum functioneaza fiind Jurasic Park. Aici gasim zona carnivorelor, unde putem admira lei, tigri si ursi in semi-libertate, respectiv zona ierbivorelor, unde isi fac veacul o serie intreaga de antilope, girafe, bivoli africani, rinoceri, zebre si alte mamifere din aceeasi familie, aceastea avand la dispozitie o suprafata impresionanta.
Cea de-a doua parte este gradina deschisa, animalele fiind tinute in habitate deschise (cu exceptia pasarilor si a reptilelor, desigur), separate de vizitatori prin santuri de dimensiuni impresionante. Astfel, nu am vazut nicaieri custi, ba chiar pot spune ca aici am vazut unele dintre cele mai grase si fericite animale tinute in captivitate, ceea ce nu se aplica in cazul majoritatii gradinilor zoologice. Este cat se poate de clar ca animalele sunt ingrijite asa cum se cuvine, bunastarea lor fiind prioritara. Un exemplu in acest sens este si faptul ca pe intreaga suprafata a locatiei fumatul este interzis.
Mai mult decat atat, in anumite cazuri interactiunea cu oamenii este incurajata, existand trei puncte unde poti achizitiona o galetusa cu mancare (morcovi, banane, etc.) pentru aproximativ 2 RON si poti hrani animalele din mana. Noi am hranit girafele si elefantii, dar nu am mai avut timp sa ajungem si la tarcul lemurienilor, deoarece parcul este urias, iar caldura la pranz este problematica. Oricum, cel mai impresionant punct este cel unde hranesti girafele, acesta fiind de altfel o cafenea dispusa de-a lungul unui habitat al acestora. Tu practic stai la masa, iar girafa vine si iti mananca din mana. Si pe langa punctele oficiale, am avut norocul sa prindem si dromaderul la masa, asa ca i-am oferit si lui niste frunze, direct din mana.
Comentarii
Aoleu, nu ma omorî! Cand voi iesi la pensie vrau sa petrec cateva luni in Asia, in special Asia de sud-est, asa ca mersi de pont si voi urmari in continuare aceste aventuri care ma intereseaza enorm.