ASUS Slider
Design si constructie
Inginerii celor de la ASUS au avut probabil de furca. De ce zic asta? Pentru ca, dupa cum v-am povestit de la inceput discutam despre o tableta cu un sistem de glisare a tastaturii. Mare durere de cap, pe de o parte trebuie gandit un sistem solid si rezistent, mai ales la glisari repetate care sa fie in acelasi timp usor. Solutia o vedeti mai jos:
Dupa cum observati glisarea se face prin culisarea unui paralelipiped construit din metal, care are dublu rol atat de rigidizare cat si de stabilizare a Slider-ului cand este cu tastatura extinsa. Privita din spate, vedem o placuta metalica finisata tip oglinda si frumos inscriptionata cu logo-ul ASUS. Sistemul este un pic dificil de utilizat la inceput, dar dupa ce va obisnuiti cu operatiunea de slide totul decurge mai usor. Sistemul este rigid si stabil, dand senzatia de stabilitate. Nu cred sa fie probleme in timp cu sistemul dupa glisari repetate, acesta pare foarte bine gandit.
Tastatura este de tip chiclet si are culoarea maro. O culoare ce da un plus de eleganta lui ASUS Slider combinatia de culori fiind extrem de placuta. Tastele sunt suficient de mari si au un feedback bun la apasare. Nu va asteptati totusi sa atinga ergonomia unei tastaturi de laptop, dar in acelasi timp nu este nici foarte departe. Nu v-ar fi foarte usor sa va scrieti memoriile de 800 de pagini pe un Slider insa mail-uri, ceva mesaje de socializare si alte activitati de acest gen se pot desfasura in conditii excelente.
Materialul predominant din care este construita ASUS Slider este plasticul, care pare de buna calitate. Carcasa nu flexeaza si da senzatia de rigiditate si calitate. Ca dimensiuni tableta masoara 273 x 180.3 x 17.3 mm si cantareste 960 de grame. Dimensiuni si greutate, zic eu, rezonabile avand in vedere tastatura integrata. Cu toate astea nu este de recomandat unui utilizator al carui factor principal in momentul achizitiei unei tablete este portabiliteatea.
Pe partea din spate avem doar logo-ul cu ASUS si camera de 5MP, iar pe partea latura inferioara sunt montate difuzoarele.
Pe latura inferioara putem conecta un dispozitiv USB si, printr-un jack stereo, casti sau orice dispozitive audio externe.
Pe partea dreapta avem conectorul mini-HDMI si conectorul de incarcator, alaturi de unul din punctele ce ne ajuta sa glisam tastatura.
Pe latura superioara avem butonul de power / lock si cele de volum +/- alaturi de butonul de reset si de un card-reader pentru cardurile microSD.
Comentarii
1. nu va exista un transformer 2. Va exista insa un transformer prime :)
2. transformer si slider nu vor disparea, cel putin nu pt moment, vor coexista cu prime, ele urmand sa devina segmentul de mainstream iar prime va targeta direct zona de premium.
Pingback: Intel Cove Point – ultrabook sau tableta? | lab501