lab501.ro

ASUS Slider

Scris de: , in categoria: Tablete, in 12 December, 2011.

Performante

Am ajuns si la capitolul performanta, unde discutam in practica despre aceeasi platforma hardware NVDIA Tegra 2. Dupa cum stim aceasta poate rula toate formatele multimedia de larg consum, inclusiv fisierele video de rezolutie fullHD 1080p. Mentionam aici WMV9, WMV7, WMV8, H.264, MPEG4, Xvid, DivX, H.263 si VP8 pe partea de video si MP3, AAC, AAC+, eAAC+ si WMA pe partea de audio, lista fiind completata si de fisierele lossless FLAC.

Bineinteles, fiindca de obicei sunt sceptic, am testat tableta utilizand cateva din formatele de mai sus, in speta cele video, cu accent pe rezolutiile HD, fiindca cred ca sunt in prezent cele mai raspandite. Nicio problema de raportat, playback-ul a fost fluent si fara probleme notabile. Pe partea de audio ar fi de mentionat ca, desi a rulat fara probleme melodii codate in formatele de mai sus, nu pot spune ca m-a impresionat sunetul redat de difuzoarele lui ASUS Slider. Nu pot spune ca e rau insa sunetul imi pare un pic slab si fara dinamica. Poate imi veti spune ca nu poti avea asteptari mai mari de la o tableta. Tin sa va contrazic mentionand Blackberry PlayBook si iPad 2 care au un sunet aproape de perfectiune, care depaseste chiar o mare parte din notebook-urile prezente pe piata atat ca volum si claritate.

Inca o data tin sa mentionez ecranul IPS ce ofera o calitate de vizualizare excelenta atat din punct de vedere al unghiurilor cat si a dinamicii si a claritatii.

Cu toate ca avem de-a face cu instalarea a 2 camere, una pe fata pentru video call si una pe spate capturi de imagine si video, rezulatele nu sunt extraordinare. Ma mira un pic aceste rezultate, adica putem integra pe un telefon o camera reusita dar pe tableta nu. Nu am intalnit inca o tableta cu o camera decenta, cu toate ca, daca ma gandesc mai bine nu cred ca este una din facilitatile esentiale ale unei tablete.

Autonomia este destul de buna, estimandu-se intre 6-8 ore de activitati uzuale (web-browsing, jocuri, mail-uri, office. s.a.m.d.).

In final am rulat si cele doua teste de performanta disponibile momentan, Quadrant si Antutu.

Comentarii

Un comentariu la: ASUS Slider

  1. ferike a scris pe:

    1. nu va exista un transformer 2. Va exista insa un transformer prime :)

    2. transformer si slider nu vor disparea, cel putin nu pt moment, vor coexista cu prime, ele urmand sa devina segmentul de mainstream iar prime va targeta direct zona de premium.

Lasa-ne un comentariu: