ASUS Slider
Continuam astazi testele de tablete cu inca un model ASUS ce a fost in anul curent o tableta de referinta atat pentru integratorul taiwanez cat si pentru piata de dispozitive mobile.
ASUS Slider pe numele sau este o tableta complexa ce, ca si ASUS Transformer, integreaza alaturi de tableta in sine un sistem slide prin care alaturi de ecranul touch avem disponibila si o tastatura QWERTY. Aceasta are ca functie, pe langa cea evidenta de tastatura fizica, si oferirea unui dock integrat, dispozitivul putand fi astfel usor de asezat pe birou sau in speta pe orice suprafata plana. Este natural sa concluzionam astfel ca Slider este o tableta destinata celor ce doresc sa aibe in permanenta un dispozitiv ce poate usor sa se transforme intr-un netbook replacement. Dezavantajele care rezulta din aceasta integrare sunt usor de identificat: greutatea si dimensiunile. Zic asta pentru ca ASUS Slider cantereste aproximativ 1 kg si este aproape dubla ca grosime, datorita tastaturii, fata de ce ne-am obisnuit din acest punct de vedere la tablete.
Slider este dezvoltata pe sistemul de operare Android 3.1 (Honeycomb) fiind, din punct de vedere hardware, bazata pe NVIDIA Tegra 2 care, dupa cum stim, are pe partea de procesare doua nuclee tactate la 1.0 GHz. Configuratia hardware e completata de 1GB de RAM cat si de o capacitate de stocare de 16 sau de 32 de GB in functie de varianta pe care o alegeti. Ecranul, dupa cum bine ne-a obisnuit ASUS si in cazul lui Transformer, este un IPS de 10.1 inch ce reda o rezolutie de 1280×800 si ofera un unghi de vizualizare de pana la 178 de grade. Pe partea foto, avem instalate 2 camere de 1.2 MP (fata) si respectiv 5 MP (spate).
In cutie gasim incarcatorul, cu cablu detasabil microUSB alaturi de o husa de culoare neagra pentru protectia tabletei on the road.
Comentarii
1. nu va exista un transformer 2. Va exista insa un transformer prime :)
2. transformer si slider nu vor disparea, cel putin nu pt moment, vor coexista cu prime, ele urmand sa devina segmentul de mainstream iar prime va targeta direct zona de premium.
Pingback: Intel Cove Point – ultrabook sau tableta? | lab501