lab501.ro

Review – RedMagic 6 Pro – Part II – Camera, performanta, autonomie

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 14 April, 2021.

Concluzii

 
Am trecut deja in al doilea an in care testam smartphone-uri de gaming, iar piata nu pare sa se extinda, Razer parasind aceasta categorie de produse, in timp ce Xiaomi Blackshark si Lenovo Legion Phone nu sunt inca disponibile in Romania. Asta inseamna ca in momentul de fata, cei care isi doresc un smartphone de gaming au la dispozitie doua variante, mai precis seria RedMagic 6, respectiv ASUS ROG Phone 5. Iar abordarea celor doi producatori este destul de diferita, ASUS incercand sa exceleze la orice capitol (cu exceptia camerei), pretul modelelor din gama ROG Phone 5 fiind destul de ridicat.

La polul opus, RedMagic incearca sa ofere cel mai scazut pret, RedMagic 6 putand fi achizitionat pentru 599 Euro, in timp ce RedMagic 6 Pro este comercializat pentru 699 Euro, oferind acelasi chipset, Snapdragon 888, cel mai rapid display de pe piata, cu un panou 10 bit cu o rata de refresh de 165Hz, o solutie de racire activa integrata, (ICE 6.0), incarcare rapida air-cooled Fast Charge, shoulder triggers de 400Hz si o noua solutie pentru camera.

Desigur, exista aspecte care cred ca pot fi imbunatatite, cum ar fi procesarea imaginilor sau includerea butonului pentru camera wide in meniul principal. Nu in ultimul rand, daca tot nu se poate pune problema de incarcare fara fir, nu vad de ce nu ar merita luata in calcul si o versiune construita din aluminiu – in fond, acesta ar ajuta cu siguranta la disiparea caldurii degajate de chipset si ar creste si mai mult rezistenta unui telefon si asa destul de solid.

Si daca tot am mentionat acest aspect, trebuie sa precizez ca RedMagic 6 Pro sta destul de bine in mana, datorita insertie de aluminiu de pe spate, fara sa para gros, sau lipsit de eleganta. Pur si simplu avem de-a face cu un smartphone mare si puternic, unul dintre putinele de altfel pe care literele de pe tastatura sunt suficient de mari chiar si pentru mine, astfel incat procentul typo-urilor din mesaje scade considerabil chiar si fata de telefonul pe care il utilizez zilnic, Galaxy Note 20.

Nu in ultimul rand, dincolo de chipset-ul puternic, trebuie sa ne aducem aminte de ce discutam despre un smartphone de gaming in primul rand. Pentru ca, fata de varfurile de gama traditionale echipate cu acelasi chipset, in acest caz avem de-a face cu cel mai rapid display de pe piata, o interfata gandita special pentru gaming, metode de control dedicate (shoulder triggers) si nu in ultimul rand o solutie de racire solida, de altfel singura solutie de racire activa prezenta pe un smartphone in momentul de fata.

Iar aici intervine adevarata diferenta si anume faptul ca performanta in benchmark-uri ne spune doar o parte a povestii. In realitate, multe varfuri de gama intra in throttle dupa 4-5 minute de gaming, datorita faptului ca sunt foarte subtiri si in general acoperite integral de sticla. Pe de alta parte, in cazul unui smartphone cum este RedMagic 6 Pro sistemul de racire isi face treaba, ceea ce inseamna ca performanta sustinuta este semnificativ mai ridicata, aspect testat de altfel si in jocuri, unde RedMagic 6 Pro este singurul smartphone capabil de 165fps in momentul de fata.

Practic, RedMagic 6 Pro este unul dintre putinele smartphone-uri prezente pe piata in momentul de fata care stralucesc la capitolul performanta sustinuta, fiind gandit efectiv pentru asa ceva. De aceea, cred ca avem de-a face cu unul dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piata, care ofera cu siguranta un raport calitate / pret de invidiat.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: