lab501.ro

Review – RedMagic 5S

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 9 September, 2020.

Concluzii

 
Incepand cu anul lansarii brand-ului RedMagic, mai precis 2018, Nubia au abordat o strategie foarte clara, lansand un model in primavara (RedMagic in 2018, RedMagic 3 in 2019, respectiv RedMagic 5G lansat in 2020) si un update in toamna (RedMagic Mars in 2018, RedMagic 3S in 2019 si modelul despre care am discutat astazi, RedMagic 5S, in 2020). Ajuns la cel de-al 6-lea telefon din serie, producatorul a ramas fidel promisiunii initiale, de a produce smartphone-uri dedicate gamerilor, optimizate la sange pentru a oferi cea mai buna performanta in jocuri.

Primele modele RedMagic au introdus design-ul specific producatorului, precum si UI-ul optimizat RedMagic OS si GameSpace. RedMagic 3 a fost primul smartphone cu ventilator incorporat, in timp ce modelul RedMagic 3S introducea un ecran cu o rata de refresh ridicata, mai precis 90Hz. Probabil cel mai important salt tehnologic in istoria companiei, in particular, respectiv a smartphone-urilor de gaming in general, a fost modelul RedMagic 5G, testat de noi in primavara. Acesta ne arata primul display de 144Hz incorporat pe un telefon mobil, cu o rata de refresh a digitizorului de 240Hz, fiind cel mai puternic smartphone testat de noi la momentul redactarii review-ului.

Asa cum era de asteptat si asa cum se intampla si in cazul majoritatii producatorilor, un salt tehnologic consistent este urmat de un update care nu reprezinta o revolutie, ci mai degraba o evolutie fireasca a produsului initial. Exact despre acest lucru discutam in cazul lui RedMagic 5S, care imprumuta o buna parte din trasaturile lui 5G, insa aduce o serie de optimizari software, un sistem de racire modificat – ICE 4.0 – care, impreuna cu noul accesoriu Ice Dock formeaza sistemul de racire Trinity Cooling, un upgrade pe partea de stocare, posibilitatea de a filma material 8K cu 30 de cadre pe secunda, o durata de viata mai ridicata a bateriei, precum si o noua versiune – eleganta Sonic Silver.

Toate atu-urile lui RedMagic 5G sunt in continuare prezente – display-ul excelent pentru gaming si nu numai, butoanele tactile pozitionate optim, in dreptul degetelor aratatoare, solutia de racire performanta, care permite rularea la frecvente ridicate fara ca chipset-ul sa intre in throttle, interfata Game Space 2.1, care ne permite sa ne jucam in liniste, fara a fi deranjat de notificari, oferindu-ne in acelasi timp acces la cele mai importante setari si nu in ultimul rand ecosistemul dedicat, in care gasim controller-e, huse, docking station cu alimentare si conexiune LAN, casti si alimentatoare de 55W.

Pe langa aceste avantaje, primim imbunatatiri la capitolele autonomie, performanta si racire, RedMagic 5S reusind sa impinga la maxim chipset-ul Snapdragon 865, din toate punctele de vedere. Cu o performanta pozitionata intre ceea ce oferea RedMagic 5G si ceea ce ne-a demonstrat costisitorul ROG Phone 3, o autonomie net superioara fata de modelul anterior, un sistem de racire si mai eficient si un ecosistem si mai bogat de accesorii, RedMagic 5S este in momentul de fata unul dintre cele mai interesante smartphone-uri de pe piata, oferind un raport calitate / pret de invidiat.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – RedMagic 5S

Lasa-ne un comentariu: