lab501.ro

Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 6 December, 2013.

Software

 

Despre iOS 7 s-au scris articole de zeci de pagini iar asta inca de la primele versiuni beta ale sistemului de operare. iOS 7 este versiunea care a schimbat destul de mult interfata cu utilizatorul, si cum se intampla de fiecare data in astfel de cazuri, utilizatorii fie adora, fie urasc noua interfata. Trebuie sa marturisesc ca la prima vedere a noului iOS 7 am facut parte din a doua categorie. Pur si simplu mi s-a parut o interfata urata, bazata pe niste culori aprinse deloc potrivite. Dupa ce am instalat noul sistem de operare am vazut ca lucrurile nu stau chiar atat de rau, in principal datorita propriilor mele setari. Iar dupa o saptamana de utilizare zilnica am putut spune ca m-am obisnuit cu noua interfata. Sunt convins ca acelasi lucru s-a intamplat cu destul de multi utilizatori de iOS.

Pe langa schimbarea design-ului, iOS 7 a marcat si schimbarea unor concepte ce au stat la baza sistemului de operare. Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri s-au obisnuit cu iconitele, simbolurile si gesturile pe care trebuie sa le faca pe un touchscreen pentru o anumita functie. Astfel, anume butoane sau explicatii nu mai sunt necesare, pot fi abstractizate in simboluri intuitive sau chiar scoase complet din interfata. Eu inca astept sa pot folosi un simplu swipe pe ecran pentru back si forward…

Bazarea noului iOS pe un design plat (flat), vectorial si scalabil in functie de rezolutie era o nevoie care in acest moment pare fireasca. Ideea de a avea mai multe tipuri de texturi pentru rezolutii diferite si pentru fiecare aplicatie in parte nu doar ca suna complicat ci si era greu de implementat. Astfel, asemenea Microsoft care au adoptat acelasi design plat pentru Windows Phone 8 si Apple a decis sa renunte la imitarea texturilor din natura si mediul inconjurator, in favoarea simbolurilor abstracte, a minimalismului si a “jocului de umbre si culori”.

Dincolo de toata aceasta poveste legata de “flat design”, utilitatea noului iOS este cat se poate de concreta. Da, exista loc pentru imbunatatiri si putem arata cu degetul spre Android, Windows Phone 8 sau chiar si Web OS cand ne uitam la noul notification center, control center sau la ecranul de recent apps dar nu ar avea niciun rost. Preluarea si implementarea ideilor dintr-un sistem de operare intr-altul isi are originile in celebra dilema cu oul si gaina.

Dupa cum ziceam, independent de toate acestea, iOS 7 spre deosebire de versiunea anterioara de iOS a venit cu un design complet nou, functii, optiuni si aplicatii nu doar noi ci si utile.

screen1

screen2

screen3

screen4

screen5

screen6

Comentarii

4 comentarii la: Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

  1. Am urmarit cu interes super review-ul comparativ intre cele doua flagship-uri de la Apple si e clar ca iPhone 5s este cel mai bun smartphone de la ei, cu toate ca inca se mai descopera mici erori care se vor remedia pana la urma.
    Se vede si la vanzari, iPhone 5s comparativ cu iPhone 5 in aceeasi perioada de la lansare au vanzari mult mai mari, exista un interes mult mai ridicat pentru acest model care vine cu imbunatatiri ce fac diferenta si acest fapt este foarte apreciat de utilizatori, numarul de fani marindu-se pe zi ce trece.
    Oricum, foarte buna seria de articole, felicitari si la mai multe!

  2. iPad4ever a scris pe:

    Pe cat punem pariu ca pana la aparitia lui iPhone 6, acest ultim telefon al celor din Cuppertino va fi cel mai bine vandut smartphone din istorie?

  3. Ragazzo a scris pe:

    In ciuda pretului piperat, iPhone ramane cel mai dorit smartphone. Vanzarile stau marturie.

  4. Ionut a scris pe:

    pretul e mulr prea mare in Romania . De exemplu in Iraq iti iei iPhone 5S neverlocked de 16 gb cu 700 $ ,socotiti si vedeti diferenta

Lasa-ne un comentariu: