lab501.ro

Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 6 December, 2013.

Display – test practic

 

Toate modelele de iPhone-uri au folosit panel-uri IPS de buna calitate, calibrate astfel incat luminozitatea si contrastul sa fie cat mai bune dar in acealasi timp impactul asupra bateriei sa fie cat mai mic. Noile iPhone-uri continua trendul lansat odata cu iPhone 5, adica dimensiunea ecranului a ramas la 4″ chiar daca ceilalti producatori ofera smartphone-uri / phablet-uri cu dimensiuni aproape duble. La fel si rezolutia ecranului a ramas aceeasi, adica 640 x 1136 pixeli cu un PPI de 326. Densitatea pixelilor este la inaltime iar dimensiunea redusa a ecranului (precum si design-ul noului iOS 7) ajuta la mentinerea ecranului competitiv chiar si la rezolutia aceasta. Da, as fi preferat sa vad un ecran HD sau chiar FHD pe iPhone dar nu pot spune ca in acest moment lipsa acestuia ar fi un dezavantaj clar.

In imaginile de mai jos avem de la stanga spre dreapta iPhone 5c, iPhone 5s si iPhone 5 cu luminozitatea setata la 100%, 50% si 0%.

Dupa cum se poate vedea, la aceleasi nivele de luminozitate smartphone-urile, nu ofera diferente vizibile, poate doar iPhone 5c cu luminozitatea pe minim pare sa fie mai intunecat decat celelalte doua. Dar sa vedem pe pagina urmatoare care sunt cifrele inregistrate de colorimetru.

Comentarii

4 comentarii la: Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

 1. Am urmarit cu interes super review-ul comparativ intre cele doua flagship-uri de la Apple si e clar ca iPhone 5s este cel mai bun smartphone de la ei, cu toate ca inca se mai descopera mici erori care se vor remedia pana la urma.
  Se vede si la vanzari, iPhone 5s comparativ cu iPhone 5 in aceeasi perioada de la lansare au vanzari mult mai mari, exista un interes mult mai ridicat pentru acest model care vine cu imbunatatiri ce fac diferenta si acest fapt este foarte apreciat de utilizatori, numarul de fani marindu-se pe zi ce trece.
  Oricum, foarte buna seria de articole, felicitari si la mai multe!

 2. iPad4ever a scris pe:

  Pe cat punem pariu ca pana la aparitia lui iPhone 6, acest ultim telefon al celor din Cuppertino va fi cel mai bine vandut smartphone din istorie?

 3. Ragazzo a scris pe:

  In ciuda pretului piperat, iPhone ramane cel mai dorit smartphone. Vanzarile stau marturie.

 4. Ionut a scris pe:

  pretul e mulr prea mare in Romania . De exemplu in Iraq iti iei iPhone 5S neverlocked de 16 gb cu 700 $ ,socotiti si vedeti diferenta

Lasa-ne un comentariu: