lab501.ro

Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 6 December, 2013.

Temperaturi

 

Pentru a determina comoditatea in utilizare a smartphone-urilor, am folosit aceeasi metodologie de masurare a temperaturii pe care o folosim si in cazul ultrabook-urilor, adica masurarea temperaturii carcasei intr-o serie de puncte predefinite.

Astfel, pentru ecran am masurat in 5 puncte, unde F1 reprezinta coltul stanga superior, F2 reprezinta coltul dreapta superior, F3 reprezinta mijlocul tastaturii, F4 reprezinta partea din stanga a touch-pad-ului iar F5 reprezinta partea din dreapta a acestuia. De asemenea, pentru partea din spate am definit 5 puncte (S1, S2, etc), care corespund celor 4 colturi, precum si centrul suprafetei.

Masuratorile au fost realizate cu ajutorul unui termometru Voltcraft IR 260-8S de la o distanta fixa de 8cm (am folosit un distantier pentru a masura mereu de la aceeasi distanta), dupa realizarea testului de autonomie in gaming.

iPhone-urile cu al lor unibody din aluminiu si sticla au fost intotdeauna device-uri care au inregistrat temperaturi mai mari decat celelalte smartphone-uri din gama high-end. Nici iPhone 5s nu face exceptie, chiar daca in acest caz nu mai avem de-a face cu sticla decat pe partea frontala a acestuia. Transferul termic dintre aluminiu si restul componentelor se realizeaza foarte bine si rapid, astfel ca orice aplicatie consumatoare de resurse va duce la atingerea unei temperaturi de 31-32 de grade Celsius. Chiar daca nu e o temperatura deranjanta, utilizarea indelungata a smartphone-ului in aceste conditii poate duce la discomfort. Pe de alta parte, acelasi lucru este valabil la orice alt smartphone cu specificatii de top.

iPhone 5c are o carcasa din plastic ceea ce ii permite sa inregistreze o temperatura cu aproximativ un grad mai mica decat iPhone 5s in aceleasi conditii de utilizare.

Comentarii

4 comentarii la: Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

 1. Am urmarit cu interes super review-ul comparativ intre cele doua flagship-uri de la Apple si e clar ca iPhone 5s este cel mai bun smartphone de la ei, cu toate ca inca se mai descopera mici erori care se vor remedia pana la urma.
  Se vede si la vanzari, iPhone 5s comparativ cu iPhone 5 in aceeasi perioada de la lansare au vanzari mult mai mari, exista un interes mult mai ridicat pentru acest model care vine cu imbunatatiri ce fac diferenta si acest fapt este foarte apreciat de utilizatori, numarul de fani marindu-se pe zi ce trece.
  Oricum, foarte buna seria de articole, felicitari si la mai multe!

 2. iPad4ever a scris pe:

  Pe cat punem pariu ca pana la aparitia lui iPhone 6, acest ultim telefon al celor din Cuppertino va fi cel mai bine vandut smartphone din istorie?

 3. Ragazzo a scris pe:

  In ciuda pretului piperat, iPhone ramane cel mai dorit smartphone. Vanzarile stau marturie.

 4. Ionut a scris pe:

  pretul e mulr prea mare in Romania . De exemplu in Iraq iti iei iPhone 5S neverlocked de 16 gb cu 700 $ ,socotiti si vedeti diferenta

Lasa-ne un comentariu: