lab501.ro

Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 6 December, 2013.

Display – comparatie

 

Colorimetrul ne ofera cateva cifre interesante si totodata confirma ce spuneam mai devreme, panel-urile folosite pe iPhone-uri sunt calibrate astfel incat sa ofere un nivel de lizibilitate cat mai bun (chiar si in lumina directa). Astfel, pe primele locuri in graficul cu luminozitatea smartphone-urilor testate de noi intalnim modelele iPhone 5s, 5 si 5c. Daca pana acum cel mai luminos ecran era cel al smartphone-ului iPhone 5, de azi avem un nou loc 1, iPhone 5s cu 579 cd/m2.

Cu o luminozitate atat de mare e normal sa vedem si un nivel de negru ceva mai mare dar chiar si in aceste conditii iPhone 5s obtine 0.43 cd/m2 iar iPhone 5c are un rezultat mai slab de 0.59 cd/m2. Contrastul ambelor smartphone-uri este de peste 1000:1, mai exact 1017:1 pentru iPhone 5c si 1179:1 pentru iPhone 5s.

Receptie si sunet

De la primul model de iPhone, calitatea convorbirii si a sunetului in general au fost caracteristici care s-au mentinut la un nivel de calitate ridicat. La fel si in acest caz, iPhone 5s si 5c beneficiaza de HD Voice ceea ce inseamna ca orice convorbire se va auzi foarte bine pentru ambii interlocutori. De asemenea, microfonul secundar filtreaza zgomotele din jur si pastreaza convorbirea “curata” insa doar atunci cand zgomotul ambiental nu este foarte mare. Nu va ganditi ca veti putea vorbi la smartphone fara probleme in club sau la concert.

Din punct de vedere al receptiei semnalului GSM si Wi-Fi nu am observat nici o problema pe parcursul testelor.

Volumul difuzorului extern are o intensitate destul de mare, insa nu se remarca neaparat prin aceasta caracteristica. Deloc surprinzator, sunetul are fidelitate buna chiar si la un volum apropiat de maxim iar daca reducem sunetul la 75%-50% din capacitate acesta continua sa fie destul de puternic iar calitatea audio optima. Castile incluse in pachet pot fi folosite fara probleme atat ca hands-free cat si pentru muzica, calitatea acestora fiind buna.

Comentarii

4 comentarii la: Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

 1. Am urmarit cu interes super review-ul comparativ intre cele doua flagship-uri de la Apple si e clar ca iPhone 5s este cel mai bun smartphone de la ei, cu toate ca inca se mai descopera mici erori care se vor remedia pana la urma.
  Se vede si la vanzari, iPhone 5s comparativ cu iPhone 5 in aceeasi perioada de la lansare au vanzari mult mai mari, exista un interes mult mai ridicat pentru acest model care vine cu imbunatatiri ce fac diferenta si acest fapt este foarte apreciat de utilizatori, numarul de fani marindu-se pe zi ce trece.
  Oricum, foarte buna seria de articole, felicitari si la mai multe!

 2. iPad4ever a scris pe:

  Pe cat punem pariu ca pana la aparitia lui iPhone 6, acest ultim telefon al celor din Cuppertino va fi cel mai bine vandut smartphone din istorie?

 3. Ragazzo a scris pe:

  In ciuda pretului piperat, iPhone ramane cel mai dorit smartphone. Vanzarile stau marturie.

 4. Ionut a scris pe:

  pretul e mulr prea mare in Romania . De exemplu in Iraq iti iei iPhone 5S neverlocked de 16 gb cu 700 $ ,socotiti si vedeti diferenta

Lasa-ne un comentariu: