lab501.ro

Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 6 December, 2013.

Camera – comparatii

 

V-am promis inca din articolul trecut imagini comparative cu cele mai importante smartphone-uri high-end din 2013. Colegul Monstru lucreaza intens la articol si in curand va fi publicat pe site. Pana atunci, sa vedem cum se prezinta iPhone 5s in comparatie cu iPhone 5c si iPhone 5.

Din punct de vedere hardware, camerele de pe iPhone 5 si 5c nu sunt diferite, fapt ce poate fi observat si din imaginile de mai jos. Pentru a ne readuce aminte, ambele camere foto au 8 megapixeli, f/2.4, pixeli de 1.4 µm, senzor de 1/3.2″ si flash LED. iPhone 5 are tot 8 megapixeli insa f/2.2, pixeli de 1.5 µm, senzor de 1/3″ si flash dual-LED. Cu alte cuvinte, iPhone 5s poate captura imagini mai luminoase, cu mai multe detalii si cu un camp vizual putin mai mare decat iPhone 5c sau 5.

Dupa cum ziceam si mai sus, diferentele dintre iPhone 5 si 5c sunt inexistente sau minime in cel mai bun caz. Singurele diferente notabile pot fi observate la imaginile facute cu iPhone 5s. In primul rand, imaginile sunt capturate mai rapid (nu as putea spune exact cu cat mai rapid, insa se simte in practica acest lucru), apoi, imaginile facute cu iPhone 5s au un contrast mai bun, mai multe detalii si in unele cazuri mai putin zgomot. De remarcat ar fi si penultimele doua imagini: iPhone 5 si 5c au declansat flash-ul in timp ce iPhone 5s nu l-a folosit – o decizie buna (datorata in principal diafragmei f/2.2) care a rezultat in obtinerea unei imagini mai bune decat celelalte doua. Ultima imagine a fost capturata intr-o incapere intunecata, special pentru a vedea cum se comporta flash-ul. Dintre toate imaginile, tot cea facuta cu 5s se remarca prin culorile naturale si prin claritate.

Comentarii

4 comentarii la: Apple iPhone 5S & 5C Review – PARTEA II: Display, Camera, Autonomie

 1. Am urmarit cu interes super review-ul comparativ intre cele doua flagship-uri de la Apple si e clar ca iPhone 5s este cel mai bun smartphone de la ei, cu toate ca inca se mai descopera mici erori care se vor remedia pana la urma.
  Se vede si la vanzari, iPhone 5s comparativ cu iPhone 5 in aceeasi perioada de la lansare au vanzari mult mai mari, exista un interes mult mai ridicat pentru acest model care vine cu imbunatatiri ce fac diferenta si acest fapt este foarte apreciat de utilizatori, numarul de fani marindu-se pe zi ce trece.
  Oricum, foarte buna seria de articole, felicitari si la mai multe!

 2. iPad4ever a scris pe:

  Pe cat punem pariu ca pana la aparitia lui iPhone 6, acest ultim telefon al celor din Cuppertino va fi cel mai bine vandut smartphone din istorie?

 3. Ragazzo a scris pe:

  In ciuda pretului piperat, iPhone ramane cel mai dorit smartphone. Vanzarile stau marturie.

 4. Ionut a scris pe:

  pretul e mulr prea mare in Romania . De exemplu in Iraq iti iei iPhone 5S neverlocked de 16 gb cu 700 $ ,socotiti si vedeti diferenta

Lasa-ne un comentariu: