lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Bangkok 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 31 October, 2022.

Tehnica

 

Ehehei, dar cine ar fi crezut ca telefoanele noastre principale, adica Samsung Galaxy S22 Ultra, vor fi folosite de aceasta data pe post de telefoane secundare? Adica telefoane pe care am pastrat SIM-urile din Romania, am folosit WhatsApp si aplicatiile de banking si care s-au odihnit in Asia, in timp ce Samsung Galaxy Z Flip4 si Samsung Galaxy Z Fold4 au muncit din greu. Pentru ca pe ele am pus eSIM-urile, cate unul pentru fiecare tara, pe ele am folosut Google Maps, Grab, Facebook, aplicatiile de e-mail si de convertor valutar.

Si nici nu am cuvinte pentru a explica pe deplin cate de utila poate fi functia de eSIM in situatia in care calatoresti prin 3 tari straine, in care roaming-ul ar lasa o gaura de toata frumusetea in buzunar. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi un eSIM pentru tara respectiva, sa il instalezi folosind codul QR primit pe mail, iar cand avionul tau aterizeaza in Bangkok, Hanoi sau Phnom Penh, sa pornesti eSIM-ul corespunzator, et voila, internet!

Pentru prima calatorie in Bangkok am folosit eSIM Thailand, optiunea de 15GB cu 16 zile validitate, pentru care am platit 9.99 USD per telefon, plus TVA. In Vietnam am optat pentru Vietnam eSIM si am ales optiunea Vietnam Tourist eSim 12GB – 30 de zile, pentru care am platit 15 USD plus TVA per telefon, iar in Cambodgia am folosit Airalo, optiunea cu 5GB valabili 30 de zile, pentru care am achitat 13.5 USD per telefon. Practic, cu aproximativ 40 de Euro per persoana am avut internet la discretie in 3 tari, din secunda in care ateriza avionul.

Ca de fiecare data, cele mai importante device-uri au fost cele doua smartphone-uri, insa o importanta cruciala au avut-o si aplicatiile instalate pe acestea. In Asia de Sud Est, de exemplu, exista o aplicatie similara cu Bolt, care se numeste Grab, aplicatie pe care am folosit-o atat pentru transport, dar si pentru a comanda mancare in serile in care eram prea obositi pentru a mai iesi din hotel.

Evident, am folosit Revolut pentru orice plata cu cardul si pentru scos bani de la bancomat si chiar daca pe ici, pe colo, a trebuit folosita o alta metoda de plata (chip, banda sau contactless), de fiecare data una dintre cele trei metode s-a dovedit a fi de succes, Atentie insa, nu toate bancomatele din Vietnam accepta carduri din afara tarii, deci uitati-va dupa semnele clasice Visa / MasterCard.

Pentru rezervarea zborurilor am folosit direct site-urie companiilor aviatice, in speta Qatar, Vietnam Airlines, Cambodia Angkor Air si Air Asia, iar Booking a fost piatra de temelie atat pentru rezervarea cazarilor, cat si pentru rezervarea transferurilor de la aeroport la hotel si inapoi, mai ales ca beneficiem de pe urma Genius Level 3. Cu toate acestea, trebuie sa va spun ca daca nu sunteti legati de Booking prin programul de loialitate, Agoda se pare ca se bucura de mult mai mult succes in Asia.

Am mai folosit Google Maps pentru orientare in spatiu si identificarea rapida a celor mai apropiate restaurante de calitate, respectiv aplicatia Currency pentru a face conversia rapida, in mod offline, intre RON, USD, Baht, Dong si Riel. Pentru ca 1 RON este 7.66 Baht, 5003 Dong sau 834 Riel, drept urmare in primele zile risti sa te incurci fara o aplicatie dedicata.

Nu in ultimul rand, am mai avut la noi power bank-ul cu wireless charging Samsung Wireless Battery Pack, cu o capacitate de 10000 mAh, dar si doua notebook-uri (un Lenovo Yoga Slim 7i Carbon de 13″ si Lenovo Yoga Slim 7 de 14″), pentru zilele in care am avut de lucru.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: