lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Bangkok 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 31 October, 2022.

 

Wat Pho

 
Si uite asa, dragii monstrului, intr-o zi insorita de 8 Octombrie, care pare atat de indepartata acum, gasca lui Pitigoi ateriza in Bangkok. Fiind prima oprire, pentru cateva zile, nu voi prezenta aventura in ordinea in care a avut loc ci in ordinea importantei, pentru ca este mai logic asa. Practic, putem discuta despre un mic ghid despre ce poti face in Bangkok in 1, 2 sau 3 zile, fara a avea pretentia de a atinge toate obiectivele importante. In fond, noi vom mai reveni aici de doua ori pe parcursul calatoriei, deci avem timp sa vedem mult mai multe lucruri.

In prima etapa insa, ne-am indreptat inspre cel mai important templu din Bangkok, pe numele sau Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram Rajwaramahawihan, mai bine cunoscut de turisti sub denumirea de Wat Pho. Recunoscut de UNESCO in programul Memory of the World, Wat Pho a fost reconstruit de regele Rama I in 1788, complexul initial fiind construit cu un secol mai devreme. Cu o suprafata de peste 80000 de metri patrati, Wat Pho este unul dintre cele mai mari si mai vechi temple din Bangkok, aici aflandu-se de altfel si uriasa statuie cu Buddha culcat (46m), emblematica pentru Bangkok.

Daca aveti la dispozitie doar o zi sau doua in Bangkok, atunci Wat Pho este cu siguranta obiectivul care ar trebui sa fie pe lista voastra. Pe noi cu siguranta a reusit sa ne impresioneze.
 
His
 

 
Hers
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: