lab501.ro

Review – Lenovo Yoga Slim 7 / IdeaPad Slim 7 14ARE

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 7 September, 2020.

Lenovo Yoga Slim 7

 

Ehehei, dragii monstrului, de cand astept eu sa scriu acest articol… mult timp a trecut de cand era in plan, pandemii si-au facut aparitia pe glob, iarna, primavara si vara au trecut, iar eu de-abia acum va povestesc despre Lenovo Yoga Slim 7. Privind in urma, anul acesta am testat pana acum 22 de notebook-uri. Dintre acestea, unul era echipat cu un procesor Intel Core din seria 9000, doua erau echipate cu procesoare AMD din seria 3000, nu mai putin de 10 erau echipate cu procesoare Intel Core din seria 10000, iar 9 aveau sub capota un procesor AMD din seria 4000. Discutam doar despre notebook-uri publicate pe site, pentru ca mi-au trecut prin mana mai multe modele, in stadii alfa, sau beta, pe parcursul acestui an.

Ei bine, acum a venit momentul sa echilibram balanta, testand cel de-al 10-lea notebook echipat cu un procesor AMD Renoir si nu discutam despre orice notebook, ci despre Lenovo Yoga Slim 7 14ARE, adica varful de gama Lenovo dedicat ultraportabilelor AMD, notebook-ul care pune cel mai bine in evidenta de ce sunt capabile aceste adevarate bestii. Si totusi, modelul pe care il puteti admira in acest articol nu este nici pe departe primul Yoga Slim 7 pe care am pus mana.

L-am admirat pentru prima data in Ianuarie, la CES, apoi, tot la inceputul acestui an, in campusul AMD din Austin, Texas, puneam pentru prima data la treaba mai multe versiuni de Lenovo Yoga Slim 7. Nu cu mult timp dupa aceea, ma jucam cu diverse versiuni beta, echipate atat cu procesoare Intel, cat si cu procesoare AMD. De aceasta data insa, nu am vrut sa testez o versiune beta si am asteptat cuminte sa primesc versiunea reatil. Care, spre surpriza mea, a venit in varianta Lenovo IdeaPad Slim 7.

Si simt nevoia sa va explic despre ce este vorba. Asa cum stiti, cei de la Lenovo au extins gama Yoga catre toate ultrabook-urile high-end consumer, din acest motiv facandu-si aparitia doua tipuri de produse. Mai precis clasicul Yoga, care pastreaza traditia cu display-uri tactile rabatabile, respectiv Yoga Slim, adica ultrabook-uri high-end “normale”, adica fara display tactil. Ei bine, datorita unor probleme de trademark, in SUA seria Yoga este denumita IdeaPad. Cu alte cuvinte, Lenovo Yoga Slim 7 se numeste asa in Asia, Europa si toate celelalte regiuni, mai putin SUA, unde se numeste Lenovo IdeaPad Slim 7.

Nu exista absolut nici o diferenta intre ele, cu exceptia denumirii, dar am vrut sa clarific acest lucru de la bun inceput, pentru cei care se vor mira de ce nu regasesc binecunoscutul logo Yoga pe exemplarul retail testat de mine. Raspunsul este simplu…pentru ca notebook-ul meu a venit din SUA.

Bun, acum ca am trecut peste aspectul denumire, as vrea sa va intreb daca va mai aduceti aminte de Lenovo IdeaPad S540 13ARE? Acesta a fost primul notebook in care am testat AMD Ryzen 7 4800U, ba chiar am intrat intr-o serie de detalii, savuroase sper eu, despre TDP, modul in care il putem configura si ce inseamna acest lucru pentru noi. Ei bine, daca IdeaPad S540 13ARE era varful de gama al seriei mainstream, Lenovo Yoga Slim 7 este reprezentantul segmentului high-end, echipat insa cu acelasi procesor. Drept urmare, vom putea compara direct diferenta de implementare, dar si ce impact a avut o perioada de 5 luni asupra driverilor. Sa trecem la treaba!

 

Comentarii

10 comentarii la: Review – Lenovo Yoga Slim 7 / IdeaPad Slim 7 14ARE

  1. Laur a scris pe:

    Felicitări pentru review. E curios ca în SUA a apărut versiunea cu 4800U, pentru că cei de la Tom’s Hardware spuneau acum o săptămână că nu o să fie vreodată disponibil : https://www.tomshardware.com/news/lenovo-yoga-slim-7-review-tested. Cei din SUA testează laptopuri din Europa, și cei din Europa laptopuri din state.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nici eu nu am inteles de ce am primit IdeaPad Slim 7 in loc de Yoga Slim 7

  3. lupu a scris pe:

    Salut,

    Excelent review, ca de obicei :)

    Eu oscilam intre Zenbook-ul cu 4700U si Yoga 7 Slim si in cele din urma am optat pt Yoga, am luat varianta cu 4800U, 16GB RAM si 1TB SSD Hynix. Este intr-adevar o bijuterie de laptop!

    Am o singura nelamurire. In masuratorile tale pt display a iesit ~380 cd/m2, adica mult peste cei 300niti din descrierea produsului meu (cumparat de la emag). Este posibil sa fi avut tu vreun model cu 400 luminozitate? Sau pur si simplu se poate intampla sa fie peste nivelul specificat oficial?

    Implicit mi se parea ecranul destul de intunecat (in comparatie cu laptopul meu de gaming Predator G9-593) si in cele din urma am descoperit ca utilitarul AMD Radeon limita temperatura de culoare si luminozitatea maxima. Dupa ce am dezactivat optiunile din Radeon mi se pare ca nivelul de luminozitate este cam la fel cu cel de la G9-593 care din cate stiu e cam pana in 300cd/m2.

    In orice caz mi se pare ultrabookul perfect, usor, elegant si mega potent :D

    Mersi!

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Este posibil sa fie versiune de 400 de niti, sau este posibil sa varieze calibrarea.

    Ma bucur ca iti place, este un ultrabook superb. Pacat ca nu are touchscreen (pentru fanii Yoga ca mine).

  5. Dan a scris pe:

    Interesanta recenzie! Am citit cam tot ce am gasit despre acest laptop si acum vreo luna mi-am cumparat modelul cu 4700U/16GB/512GB, cel mai rapid disponibil atunci pe lenovo.ch.

    Cel mai mare neajuns este luminozitatea destul de scazuta a ecranului. Varianta pe care o am are ecran mat. Oprirea Vari-Bright nu pare sa functioneze la mine, facand ca luminozitatea ecranului sa oscileze in intensitate din 10 in 10s.

    Portul USB C dedicat alimentarii este doar USB 2.0 si nu suporta DP. Scrie in documentatie ca varianta ta are 2 x USB C 3.1 gen 2?

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Un port este dedicat incarcarii si nu suporta DP. Cel de-al doilea da. Le-am trecut la un loc in tabel din obisnuinta, probabil.

  7. lupu a scris pe:

    @Dan: vezi ca pe langa Vari-Bright mai este o optiune tot in utilitarul AMD Radeon (am impresia ca la tab-ul Display), de unde se regleaza temperatura de culoare care implicit e limitata la 6500k parca, ceea ce face albul sa fie mai inchis. Eu am debifat si optiunea aceea ca sa am luminozitate buna, dar m-am chinuit ceva sa o gasesc :D
    Sper sa fie si la tine asta cauza!

  8. Excelent acest review. Am pus si eu ochii pe acest laptop. mi-ar fi placut sa aiba si Dell un asemenea ultrabook in aceasta gama de pret.

  9. Revin cu o intrebare, defapt doua:
    1. Se merita versiunea cu intel i7, si ecran 4k? Stiu i7 este sub AMD 4800U iar ecranul 4k va consuma bateria mai rapid.
    2. Pentru aproximativ 1000 de lei mai putin, se merita versiunea cu AMD 4700U? Nu gasesc in stoc versiunea pe gri cu 4800u nicaieri. Multumesc

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Sub nici o forma nu as folosi 4K pe un display atat de mic. Iar 4700U daca l-ai gasit in acelasi laptop la 1000 RON mai putin, este mega deal!

Lasa-ne un comentariu: