lab501.ro

Review – Lenovo Yoga Slim 7 14ITL & Lenovo Yoga Slim 7 15ITL

Scris de: , in categoria: Notebook, in 30 November, 2020.

Lenovo Yoga Slim 7

 
Notebook-uri? A zis cineva notebook-uri? Ohoho, cred ca anul acesta v-am prezentat mai multe notebook-uri ca oricand, nu-i asa? Stiti cate notebook-uri am testat pana acum pe NEXT? Va spun, eu… 114 bucati, dintre care mai bine de 70 doar in ultimii 4 ani, incepand cu 2016. Ei bine, dintre acestea, 32 au fost testate in 2020. Va dati seama ce inseamna asta? Inseamna ca intr-un singur an, in 2020, am testat aproape jumatate din numarul de notebook-uri testate in ultimii 3 ani. Sau mai bine zis, o treime din numarul total al notebook-urilor testate pe NEXT, in 9 ani de existenta!

Stiu, poate nu pare mare lucru, tinand cont ca am testat 24 de placi video pe LAB501 in mai putin de 2 luni, insa raportat la atentia pe care o acordam notebook-urilor deobicei, putem spune ca 2020 a fost un an record. Desigur, Intel au lansat procesoare noi anul acesta, atat in gama H, cat si in gama U, iar Nvidia au lansat si ei gama RTX SUPER pe notebook-uri. Dar parca nu acesta este motivul pentru care am testat atatea notebook-uri. Nu, motivul se numeste AMD Renoir, seria de procesoare care le-a adus celor de la AMD suprematia in segmentul notebook-urilor si nu in ultimul rand un suflu de aer proaspat in acest domeniu.

Si daca AMD au reusit sa faca o figura atat de frumoasa, era de asteptat un raspuns din partea celor de la Intel, iar raspunsul lor in segmentul 10-25W s-a numit Tiger Lake. Desigur, asa cum am vazut, procesoarele din seria Tiger Lake nu reusesc sa intreaca bestiile denumite AMD Renoir, daca discutam despre puterea procesorului. Solutia grafica integrata este o alta poveste, Intel facand o figura frumoasa cu noile modele Iris Xe, motiv pentru care, per total, seria Tiger Lake reuseste sa fie competitiva.

In acest context, dupa valul de notebook-uri AMD care ne-au asaltat in ultima perioada, am inceput sa primim din ce in ce mai multe notebook-uri bazate pe Tiger Lake, iar astazi ne intalnim cu un prieten mai vechi, echipat de aceasta data cu un procesor Intel. Despre ce este vorba? Ei bine, despre nimeni altul decat faimosul Yoga Slim 7, varful de lance al lansarii AMD, echipat de aceasta data cu un procesor Intel Tiger Lake. Si pentru ca lucrurile sa fie si mai interesante, nu am primit doar versiunea de 14″ la review, ci si modelul de 15″, Lenovo Yoga Slim 7 15ITL.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: