lab501.ro

Intel Core i7 1165G7 – Tiger Lake – Preview

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 25 September, 2020.

Intel Core i7 1165G7

 
Lansarea procesoarelor AMD Ryzen 4000 ne-a luat pe toti prin surprindere, acestea aducand un spor urias de performanta in segmentul notebook-urilor, indiferent daca discutam despre platforme ultraportabile sau despre notebook-uri de gaming. Desigur, stiam ca procesoarele AMD Renoir urmeaza a fi lansate la inceputul lui 2020, dar pana in Februarie nu ne-am dat seama cat de mare este saltul tehnologic, procesoarele AMD Renoir din seria U oferind performante mai ridicate decat unele procesoare Intel Core din seria H!

Mai mult decat atat, oferta Intel in ambele segmente (U si H) a lasat serios de dorit anul acesta, procesoarele Comet Lake fiind construite in continuare pe 14nm, in timp ce procesoarele Ice Lake, construite in litografie pe 10nm nu au reusit sa ne impresioneze pana acum.

Ei bine, luna aceasta Intel se pregatesc de lansarea familiei de procesoare Tiger Lake, primele notebook-uri care primesc procesoarele Intel Core din ce-a de-a 11 generatie fiind ultraportabilele. Astfel, cu un proces de fabricatie revizuit, 10nm SuperFin, respectiv o serie de mici imbunatatiri arthitecturale la nivelul nucleelor, Tiger Lake incearca sa contracareze succesul de care se bucura procesoarele AMD Renoir. Desigur, adevarata noutate este reprezentata de solutia grafica Intel Iris Xe, care ar trebui sa aduca un spor de performanta considerabil fata de batranul Iris Pro.

Ei bine, daca tot au aparut informatii despre Tiger Lake pe internet, iar lansarea oficiala va avea loc in cateva zile, ne-am gandit ca nu ar strica un mic preview de performanta, asa cum faceam cu un an in urma in cazul procesoarelor Ice Lake.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Intel Core i7 1165G7 – Tiger Lake – Preview

Lasa-ne un comentariu: