lab501.ro

Intel Core i7 1165G7 – Tiger Lake – Preview

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 25 September, 2020.

Concluzii

 
Tiger Lake este raspunsul celor de la Intel pentru seria AMD Renoir si sincer sa fiu pana acum nu pot spune ca m-a impresionat in mod special acest rapuns. Da, sporul de performanta fata de Ice Lake este considerabil, fiind impresionant faptul ca Intel inca mai pot obtine astfel de progrese de la o generatie la alta, in conditiile in care discutam despre o versiune noua a procesului de fabricatie pe 10nm, dar nu o alta litografie cu totul.

Si totusi, performanta procesorului fata de procesoarele AMD din seria Ryzen 4000 lasa de dorit. Da, Intel Core i7 1165G7 poate fi configurat pentru 15W sau 28W, dar acelasi lucru este valabil si in cazul procesoarelor AMD (25W). Si totusi, nici macar nu este necesar acest lucru, un AMD Ryzen 7 4800U configurat pentru 12.5W intrecand in continuare Intel Core i7 1165G7 configurat la 15W. Si cred ca asta spune totul despre performanta procesorului.

Pe de alta parte, sporul de performanta adus de solutia grafica Intel Iris Xe este cu adevarat consistent, Intel Core i7 1165G7 obtinand rezultate aproape duble in 3DMark fata de predecesorul sau, Intel Core i7 1065G7. Ramane de vazut cum se va transpune acest lucru in jocuri si mai ales care va fi diferenta de performanta in jocuri intre configuratia de 15W, respectiv 25W.

Per total, Intel au reusit sa ofere mai multa performanta grafica in segmentul ultra-portabilelor, reducand in acelasi timp din diferenta de performanta prin care AMD s-au impus la capitolul performanta procesorului. Totusi, procesoarele AMD Renoir raman in continuare o solutie mai performanta, iar seria Cezanne se apropie de asemenea amenintator…

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: