lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

Scris de: , in categoria: Featured, Foto, Gadget, in 24 November, 2014.

Anatomie tehnica

 
Nu o sa iti vina sa crezi… dupa succesul inregistrat cu LAB501, urmat de extinderea catre zona mobile & gagdet prin NEXT LAB501 si nu in ultimul rand prin lansarea de mare impact a francizei de gaming Nivelul2, astazi ne extindem catre anatomie… sau turism… sau sporturi extreme…

Stiti ca glumesc, nu-i asa? Nu, nu avem in plan sa ne mai extindem in nici o directie in perioada urmatoare, stati linistiti. Pe de alta parte, exista cateva categorii de gadget-uri pe care le-am tot utilizat in ultimii ani dar carora imi vine foarte greu sa le fac un review, in conditiile in care nu tratam prea des acest gen de subiecte.

Desigur, am investit ceva timp si pasiune in review-ul action cam-ului Sony HDR-AS15, insa in momentul in care am vrut sa testez HDR-AS30 sau Olympus TG-2, ambele fiind cat se poate de interesante si utile in categoria lor, m-am izbit de o problema cat se poate de serioasa – action cam-urile, respectiv aparatele foto subacvatice, sunt device-uri a caror testare depinde efectiv de o conjunctura… de o situatie.

Ce vreau sa spun? Ca nu imi este usor sa testez un action cam vara in Bucuresti, la fel cum nu imi este usor sa testez un aparat foto rugged iarna la munte. Pentru ca desi le putem utiliza intr-o multitudine de situatii, acest gen de dispozitive isi arata adevarata utilitate in momentul in care le testam in cadrul activitatilor pentru care au fost gandite… sporturi extreme, sporturi acvatice, locatii indepartate, etc.

Asta inseamna ca nu avem intotdeuna posibilitatea conjuncturala de a testa adevaratele lor capacitati. Am vrut sa testez HDR-AS30 in Bansko de exemplu, dar nu am avut parte de zapada fabuloasa pe care am prins-o in 2012. Olympus-ul l-am utilizat in Hawaii, insa nu am privit respectiva utilizare ca un test in acel moment. Ei bine, anul acesta mi-am dat seama… Testul suprem al acestor gadget-uri este reprezentat de utilizarea lor in conditii reale. In fond, pentru asta le veti cumpara si voi si pentru asta le utilizez si eu, independent de activitatea mea pe site-urile LAB501.

Prin urmare, accentul trebuie sa cada pe situatia real-life, pe conjunctura, nu pe teste sintetice. Iar utilizarea acestor device-uri trebuie sa se lege de un eveniment in care chiar avem nevoie de ele si le utilizam oricum, nu doar pentru a le face un review. Abordarea corecta trebuie sa plece dinspre eveniment, respectiv utilitatea unui gadget intr-o anumita situatie, spre intrebarea logica “ce gadget alegem”, nu invers (am un gadget, cum il testez?).

Asta inseamna din punctul meu de vedere o anatomie tehnica – voi pleca intr-un loc unde stiu ca voi intreprinde x activitati. Ce device-uri trebuie sa iau la mine pentru activitatile respective? Suna logic, nu-i asa? Acum, inainte sa dam pagina, haideti sa facem un mic experiment – priviti imaginea de mai jos, indentificati obiectele, si apoi incercati sa va imaginati pentru ce am avut nevoie de respectivul obiect. Cine nu triseaza si posteaza un comentariu chiar interesant inainte sa dea pagina primeste o scoica din Zanzibar, de pe malul Oceanului Indian…

 
Tech

Comentarii

4 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

  1. RazvanS a scris pe:

    Foarte faina prezentarea. Multumesc.

  2. Luke a scris pe:

    Foarte bun articolul, cat despre destinatie…superba!

  3. Zanzibar Fain :D

  4. Lucian Mihai a scris pe:

    Ok

Lasa-ne un comentariu: