lab501.ro

ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

Scris de: , in categoria: Featured, Tablete, in 25 June, 2012.

Performante generale

 

Performanta este un factor important in achizitia unei tablete astfel incat am construit o metodologie care sa testeze atat capabilitatile de procesare ale CPU-ului cat si cele ale procesorului grafic cu ajutorul urmatoarelor aplicatii: Quadrant, Antutu, GL Benchmark, NenaMark 1, NenaMark2, RightWare Basemark ES 2.0 Taiji dar si BenchmarkPi. Cum performanta sintetica nu spune chiar totul despre experienta in utilizare, am folosit si benchmark-ul Vellamo pentru a vedea performanta in navigarea pe Internet.

Pentru a avea o perspectiva cat mai completa asupra performantelor tuturor solutiilor mobile am inclus in testul nostru si device-urile din tabelul de mai jos. Chiar daca HTC One X si Samsung Galaxy S3 sunt smartphone-uri este relevant sa vedem care este diferenta de performanta dintre Tegra T33 la 1,6GHz si Tegra 3 la 1,5Ghz din One X precum si cum se compara cu Exynos Quad-Core 4212 din S3 – un SoC care este foarte posibil sa-l vedem si in tablete Samsung pe viitor.

Toate testele au fost rulate folosind cele trei profile de performanta disponibile in sistemul de operare al tabletei, comutarea intre ele fiind foarte simplu de facut. Astfel, Power Saver este un profil care scade drastic frecventa procesorului, de la 1,6Ghz la 1,2GHz. Balanced este profilul care ofera cel mai bun raport dintre performanta si conservarea bateriei, ruland procesorul la o frecventa de 1,5GHz. Profilul Performance ofera evident cele mai bune performante fara menajamente fata de baterie, frecventa procesorului fiind maxima, adica 1,6Ghz.

Smartphone / TabletaCPUGPUSistem de operare
HTC One XQuad-core Tegra 3 @ 1.5GHzULP GeForceAndroid 4.0.3
Samsung Galaxy Tab 7 PlusDual-core Exynos 4210 @ 1,2 GHzMali-400Android 3.2
Samsung Galaxy S3Quad-Core Exynos 4212 @ 1,4GhzMali-400 MPAndroid 4.0.4
ASUS InfinityQuad-Core Tegra 3 T33 @ 1.6GHz sau 1,7GHz Single-core. ULP GeForceAndroid 4.0.3

 

Quadrant 2.0

 

In Quadrant, Infinity obtine cel mai mare scor in testul de procesor, acest lucru fiind cat se poate de firesc datorita frecventei procesorului (aceasta fiind cea mai mare dintre toate procesoarele aflate in test). In celelalte teste coroana ramane la Samsung Galaxy S3 sau One X. De asemenea si scorul general este adjudecat tot de catre S3, insa nu la o diferenta foarte mare fata de Infinity.

Remarcam si diferentele de performanta intre profilele disponibile si faptul ca putem sa lasam profilul Balanced selectat fara sa pierdem prea mult, diferentele dintre Balanced si Performance fiind de maxim 10-15% in acest test. Dar sa vedem cum se comporta Infinity si in Antutu.

Comentarii

8 comentarii la: ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

  1. Degeaba…tegra3 e jalnic si asta din cauza politicii nvidia referitor la Android.Iar graba lansarii are efecte negative pe termen lung rezultate din frustrarea userilor, afectand si imaginea companiei
    Cel mai bun ramane TF101, the very first one = best bang 4 the bucks,acum ar zice americanul.

  2. ferike a scris pe:

    Produsul nu se mai numeste EEE, probabil Monstru a auzit la prezentarea de la masa rotunda noua denumire (rebranding-ul) :). Gama de tablete se numeste Transformer Pad.

    pe scurt: numele nou al acestui produs high-end este: Transformer Pad Infinity TF700T

  3. George Grigorita Post author a scris pe:

    E mai bine fara Eee, acum mai trebuie doar actualizat si site-ul asus.com si e in regula :P

  4. ferike a scris pe:

    when exactly ai vizitat ultima data site-ul global http://www.asus.com/? :)

  5. ferike a scris pe:

    intra din sectiunea de produse, fara sa dai click pe banner-ul ala idiot care duce pe subpagina eee pe care au creat-o probabil cu o saptamana inainte sa renunte la partea cu EEE :)))))

  6. George Grigorita Post author a scris pe:

    M-am uitat si acum, daca intri in Products prima optiune e Tablet cu denumirile care trebuie. Daca mergi mai jos si apesi pe Eee in urmatoarea pagina ai in meniul din partea centrala stanga Eee Pad — Eee PC — EeeBox PC etc.

  7. Ferri – nu mai bine dai tu feedback la baietii din Taiwan sa isi schimbe denumirea pe site? Ca nu e prima oara cand sunt autisti (vezi echipa LAB501 din Rusia unde daca nu le spuneai tu si acuma tot rusi eram :) )

  8. Review excelent si nepatat de “ochiul dracului”! Bravo! Din pacate pretul anuntat astazi este prohibitiv de-a dreptul! E o mare dezamagire pentru un produs atat de asteptat. Sau poate de aceea e mare… Tableta pleaca de la 2750 lei, iar cu dock cu tot va ajunge cam pe la 32-3300 de lei! Imens! Sa nu uitam ca rolul lui Infinity a fost sa corecteze anumite probleme din trecut ale unui model foarte asemanator, aducand cu aceasta ocazie cateva plusuri. Daca varianta cu 32gb va scadea 100E din pret, cum se aude, atunci va fi un semn bun. Probabil au vrut sa vada cum musca lumea acest pret, inainte sa arunce tableta de 32gb in piata! Iar daca se va reusi conectarea unui stick de net, nici nu mai e nevoie de functie 3G!

Lasa-ne un comentariu: