lab501.ro

ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

Scris de: , in categoria: Featured, Tablete, in 25 June, 2012.

Ecran – comparatii

 

Pentru acest test am folosit colorimetrul X-Rite i1Display Pro pentru a masura nivelul de alb (luminanta), nivelul de negru iar prin raportul celor doua, contrastul.

Luminanta este raportul dintre intensitatea unei surse luminoase, si proiectia suprafetei acesteia pe un plan – in cazul nostru stralucirea, sau cat de luminos este un display pentru ochiul uman. Unitatea de masura este candela pe metru patrat. Atunci cand analizam caracteristicile unui device mobil, vom vorbi despre nivelul maxim de alb dar si de nivelul de negru. Datorita proprietatilor tehnologice ale ecranelor AMOLED acestea afiseaza un negru perfect (aproape de 0), prin urmare nu putem masura nivelul de negru in cazul acestora. Contrastul reprezinta raportul dintre cea mai mare valoare de luminanta pe care ecranul este capabil sa o afiseze (nivelul maxim de alb) si cea mai mica valoare (nivelul minim de negru).

Metodologia acestui test este foarte simpla: cu ajutorul Photoshop am salvat doua imagini, una cu fundal alb (#FFFFFF) si una cu fundal negru (#000000); am pus aceste imagini pe tableta testata astfel incat sa cuprinda tot ecranul, am setat luminozitatea la maxim, ne-am asigurat ca nu exista reflexii de la alte surse de lumina pe ecranul dispozitivului testat si am masurat nivelul de alb, cel de negru si contrastul.

Datorita celor doua nivele de luminozitate maxima (cea normala si cea SuperIPS+) am testat cu colorimetrul ambele setari pentru a vedea care este nivelul real al luminozitatii si al constrastului.

In primul rand imi face mare placere sa constat faptul ca specificatiile date de producator (400 nits / 600 nits) nu doar ca sunt respectate dar sunt chiar mai bune. Implicit, contrastul de 1246:1 obtinut in cazul luminozitatii normale si 1229:1 pentru SuperIPS+ sunt cifre foarte bune care certifica impresiile anterioare observabile cu ochiul liber (culori foarte bune, luminozitate excelenta si unghiuri de vizualizare bune).

In tabelul de mai jos vom vedea cum se compara cifrele obtinute de Infinity cu cele ale celorlalte display-uri de tablete si smartphone-uri testate anterior.

Nivelul de alb sau luminozitatea este printre cele mai bune in cazul setarii de luminozitate normala. Doar ecranul prezent pe Sony Xperia S are o luminozitate cu putin mai buna. In cazul setarii SuperIPS+ luminozitatea atinge 639 cd/m2 fiind indiscutabil cel mai bun rezultat obtinut pana acum de un device in testul nostru. Remarcam si faptul ca atat Samsung Galaxy Tab 7 Plus cat si iPad 3 si iPad 2 sunt depasite fara probleme de Infinity.

Nivelul de negru este dominat de panel-urile AMOLED acestea oferind negrul perfect. Independent de acestea, Infinity si HTC One X care foloseste tot un panel SuperIPS au cel mai bun rezultat de 0,34 cd/m2. In cazul luminozitatii SuperIPS+, luminozitatea creste cu aproximativ 200 cd/m2 iar nivelul de negru creste de asemenea de la 0,34 la 0,52 cd/m2, un nivel destul de mare dar care este totusi acceptabil date fiind conditiile in care vom utiliza aceasta optiune de luminozitate maxima.

Pana acum cel mai bun contrast inregistrat de noi a fost tot al unui panel SuperIPS, mai exact cel prezent pe HTC One X care a inregistrat un raport de 1192:1. Dupa acest test, avem un nou campion, Infinity care obtine 1246:1 in cazul setarii maxime normale de luminozitate si 1229:1 in cazul setarii SuperIPS+. In ambele cazuri, contrastul oferit este mult mai bun decat toate celelalte device-uri prezente in test, inclusiv tabletele iPad 3, iPad 2 si Samsung Galaxy Tab 7 Plus.

Comentarii

8 comentarii la: ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T)

  1. Degeaba…tegra3 e jalnic si asta din cauza politicii nvidia referitor la Android.Iar graba lansarii are efecte negative pe termen lung rezultate din frustrarea userilor, afectand si imaginea companiei
    Cel mai bun ramane TF101, the very first one = best bang 4 the bucks,acum ar zice americanul.

  2. ferike a scris pe:

    Produsul nu se mai numeste EEE, probabil Monstru a auzit la prezentarea de la masa rotunda noua denumire (rebranding-ul) :). Gama de tablete se numeste Transformer Pad.

    pe scurt: numele nou al acestui produs high-end este: Transformer Pad Infinity TF700T

  3. George Grigorita Post author a scris pe:

    E mai bine fara Eee, acum mai trebuie doar actualizat si site-ul asus.com si e in regula :P

  4. ferike a scris pe:

    when exactly ai vizitat ultima data site-ul global http://www.asus.com/? :)

  5. ferike a scris pe:

    intra din sectiunea de produse, fara sa dai click pe banner-ul ala idiot care duce pe subpagina eee pe care au creat-o probabil cu o saptamana inainte sa renunte la partea cu EEE :)))))

  6. George Grigorita Post author a scris pe:

    M-am uitat si acum, daca intri in Products prima optiune e Tablet cu denumirile care trebuie. Daca mergi mai jos si apesi pe Eee in urmatoarea pagina ai in meniul din partea centrala stanga Eee Pad — Eee PC — EeeBox PC etc.

  7. Ferri – nu mai bine dai tu feedback la baietii din Taiwan sa isi schimbe denumirea pe site? Ca nu e prima oara cand sunt autisti (vezi echipa LAB501 din Rusia unde daca nu le spuneai tu si acuma tot rusi eram :) )

  8. Review excelent si nepatat de “ochiul dracului”! Bravo! Din pacate pretul anuntat astazi este prohibitiv de-a dreptul! E o mare dezamagire pentru un produs atat de asteptat. Sau poate de aceea e mare… Tableta pleaca de la 2750 lei, iar cu dock cu tot va ajunge cam pe la 32-3300 de lei! Imens! Sa nu uitam ca rolul lui Infinity a fost sa corecteze anumite probleme din trecut ale unui model foarte asemanator, aducand cu aceasta ocazie cateva plusuri. Daca varianta cu 32gb va scadea 100E din pret, cum se aude, atunci va fi un semn bun. Probabil au vrut sa vada cum musca lumea acest pret, inainte sa arunce tableta de 32gb in piata! Iar daca se va reusi conectarea unui stick de net, nici nu mai e nevoie de functie 3G!

Lasa-ne un comentariu: