OnePlus 5T – Some kind of monster
Software
Personal sunt pasionat mai mult de hardware decat de software, prin urmare acesta din urma nu este capitolul unde ma astept sa am parte de cine stie ce surprize. Cu toate acestea, cei de la OnePlus nu ofera doar hardware de top, ci si o solutie software bine inchegata, o parte din merit mergand si catre comunitatea care ofera feed-back instant. OnePlus 5T ruleaza Android 7.1.1 Nougat (stati linistiti, Oreo vine in curand printr-un update OTA), impreuna cu interfata Oxygen OS.
Inca din momentul in care am scos telefonul din cutie am primit un update la Oxygen OS 4.7.2, producatorul rafinand rapid unele dintre punctele forte ale telefonului. Astfel, recunoasterea faciala functioneaza surprinzator de bine, telefonul avand nevoie de ~0.4s pentru a recunoaste utilizatorul si a debloca telefonul. Acest lucru se intampla chiar si in cazul unor unghiuri extreme, prin urmare nu va faceti griji – nu va trebui sa tineti telefonul fix la nivelul fetei pentru a-l debloca prin face recognition. Totusi, trebuie sa tinem cont ca avem nevoie de o sursa de lumina externa pentru aceasta operatiune.
Deblocarea prin amprenta este ceva mai rapida (0.2s) conform producatorului, insa nu pot spune ca am observat diferente intre cele doua moduri de a accesa telefonul. Un alt aspect care m-a surprins a fost modul de protectie in buzunar, datorita ecranului introdus special de catre cei de la OnePlus deblocarea accidentala in buzunar fiind aproape imposibila.
O alta optiune interesanta este Parallel Apps, cu ajutorul caruia utilizatorul poate utiliza in paralel mai multe conturi de Facebook, Twitter, WhatsApp, functie pe care am intalnit-o sub alta denumire si pe Galaxy Note 8. Adevarul este ca in zilele noastre aceasta functie devine din ce in ce mai utila, prin urmare ma bucur sa o vad integrata si pe OnePlus 5T.
Desigur, utilizatorul are la dispozitie o gama intreaga de functii si posibilitati de configurare, de la utilizarea senzorului de amprente pentru control prin gesturi si pana la personalizarea tastelor de navigatie, dar cel mai important aspect este viteza / cursivitatea in utilizare, care se ridica la cel mai inalt nivel. A… era sa uit… pentru cei care isi fac griji in legatura cu colectarea datelor personale, in meniul Setari, la categoria OnePlus Service Agreement, aveti la dispozitie o bifa, denumita Join user experience program. Daca nu doriti sa trimiteti nici un fel de date producatorului, pur si simplu debifati. Oricum, datele colectate prin acest program nu au caracter personal, fiind vorba despre statistici de utilizare a dispozitivului.
Comentarii
Colegu redactor, penultimul paragraf de la concluzii – modemul e LTE nu LET; numai bine!
După un One Plus 5, care nu avea nimic special, nici măcar prețul, uite ca au revenit. Și de data aceasta se pare ca le-a ieșit.
Pingback: Review - OnePlus Nord - next lab501