OnePlus 5T – Some kind of monster
Concluzii
OnePlus 5T s-a lansat de o saptamana, iar primele exemplare au ajuns deja in Romania. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza procedeul, am postat screenshot-urile de mai sus. Astfel, intrati pe pagina OnePlus, selectati modelul dorit (6/64GB sau 8/128GB), adaugati si alte accesorii (daca este cazul) si apoi plasati comanda. Plata cu cardul, simplu si eficient, este urmata de SMS-ul de la DHL, 4 zile mai tarziu (in cazul modelului de varf).
Ceea ce vedeti mai sus este traseul unei comenzi reale, plasata chiar in ziua lansarii. Telefonul comandat Marti, 21 Nov, a fost livrat in Romania vineri, 24 Nov, fiind de altfel telefonul testat de noi in acest articol. Pretul pentru modelul de varf este 559 EURO (2565 RON), in cazul de fata fiind incluse si accesorii in comanda. Modelul de 6/64GB costa 499 EURO (2290 RON) si este livrat in 8 zile.
Desigur, fata de OnePlus 3, pretul a crescut considerabil (100 / 159 Euro), cei de la OnePlus raportandu-se la modul in care marii producatori au crescut semnificativ pretul modelelor high-end in ultimul an. Cu toate acestea, la 2290/2565 RON, OnePlus 5T este in continuare telefonul cu cel mai bun raport calitate/pret disponibil pe piata, oferind performanta unui flagship la un pret cu ~30% mai mic.
Evident, avem de-a face si cu minusuri, insa multe dintre acestea nu au un impact real. Astfel, rezolutia ar putea fi considerata de unii un minus, insa in utilizare zilnica nu are absolut nici un impact. Aspecte care pot afecta utilizatorul, in functie de preferintele acestuia, sunt lipsa slot-ului micro-SD, pozitionarea difuzorului, sau modemul LET Cat12. Pe mine personal, de exemplu, ma deranjeaza forma alungita, la fel ca in cazul celor mai recente modele de la Samsung.
Totusi, aceste mici compromisuri palesc in fata avantajelor oferite de OnePlus 5T, de la design, performanta si camera, pana la functiile software avansate, autonomie si calitatea display-ului. OnePlus 5T este un telefon superb, un adevarat varf de gama, un monstru care se poate compara oricand cu varfurile de gama Samsung, Huawei sau Apple, fiind oferit utilizatorilor pentru un pret mult mai prietenos decat in cazul celor trei.
Comentarii
Colegu redactor, penultimul paragraf de la concluzii – modemul e LTE nu LET; numai bine!
După un One Plus 5, care nu avea nimic special, nici măcar prețul, uite ca au revenit. Și de data aceasta se pare ca le-a ieșit.
Pingback: Review - OnePlus Nord - next lab501