lab501.ro

iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 29 September, 2016.

Display

 

La prima vedere, display-ul de pe iPhone 7 nu pare a fi schimbat fata de iPhone 6(S). Doar punandu-le unul langa altul se observa diferente in ceea ce priveste contrastul si reproducerea culorilor. Display-ul de pe iPhone 7 pare sa reproduca intreg spectrul culorilor mai corect, fapt ce se observa in saturatia crescuta. Si, chiar daca in lumina soarelui noul ecran nu este mai usor de citit, in alte situatii se observa un contrast mai bun decat la iPhone 6(S), sugerand un nivel de negru mai scazut.

Masurand display-ul cu echipamentul din laborator, vedem ca nivelul de alb a crescut foarte putin fata de echivalentul iPhone 6S. iPhone 7 a atins un nivel de 575cd/m2, fata de 557cd/m2 pentru vechea generatie. Nivelul de negru a scazut totusi considerabil, ajungand la numai 0.36cd/m2. Din cauza acestuia, contrastul are mult de castigat – iPhone 7 obtine un raport de 1597:1, fata de 1465:1 pentru iPhone 6S.

Realist vorbind, diferentele, cu toate ca sunt masurabile, vor fi greu de observat daca nu punem telefoanele unul langa altul. Mai usor de observat sunt diferentele de reproducere a culorilor.
 

 

Calitatea sunetului

 

Calitatea sunetului mereu a fost un punct forte al iPhone-ului – atat pe iesirea pentru casti, unde amplificatorul puternic asigura un sunet nedistorsionat si un volum ridicat fata de alte smartphone-uri, cat si pe difuzorul extern care se auzea surprinzator de puternic pentru dimensiunile reduse.

Ei bine, de data asta trebuie sa ne descurcam fara jack-ul stereo. Solutia Apple a fost includerea in pachet atat a castilor cu mufa Lightning, cat si a unui adaptor Lightning -> jack stereo. Sunt fericit sa raportez ca nu exista nicio diferenta a calitatii audio fata de modelele anterioare; exista totusi inconvenientul imposibilitatii de a folosi castile in timp ce telefonul se afla la incarcat.

Al doilea lucru de mentionat la acest capitol este upgrade-ul pe care sistemul de difuzoare l-a primit. La iPhone 7 difuzorul de ureche devine si difuzor extern, rezultand intr-un sistem stereo, asemanator cu cel adus de HTC pe piata in urma cu cativa ani. Cel mai mare castig se observa pe partea de volum, acolo unde iPhone 7 se descurca mult mai bine decat vechile iPhone-uri. Interesant, bass-ul nu a fost imbunatatit, asa ca difuzoarele nu sunt cele mai placute pentru auditii muzicale; totusi, mediile sunt mult mai bine definite acum, lucru care se observa de prima oara cand auzi telefonul sunand. Chiar si sunetele din sistemul de operare beneficiaza de aceasta claritate a frecventelor medii.

k5__7798

Comentarii

3 comentarii la: iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

  1. Razvan a scris pe:

    Am avut ocazia sa il testez.

    Este un telefon bun insa personal, sunt multumit cu iPhone 6. Atat timp cat ruleaza IOS 10 bine, nu vad nici un motiv pentru a face upgrade. 3D Touch este interesant dar nu atat de interesant, cel putin pt mine.

    In 2016, nu mai este vorba despre hardware. Performantele telefonului nu mai tin atat de mult de hardware cat de software. Sa fim sinceri, cat de avansate pot fi aplicatile pentru mobil incat sa ruleze pe mai mult de 4 GB RAM? In afara de jocuri, poate o aplicatie ca Evernote sau Whatsup sau Facebook sa ceara foarte mult?

    Cred ca limita practica a hardware-ului a fost la 2 GB RAM. Mai mult nu este necesar, cel putin acum.

    Asa ca OS-ul face diferenta, fie ca este IOS sau Android si din ce in ce mai multi oameni au adoptat un sistem similar mie. “Voi face upgrade in clipa in care nu mai este functional pe ultima versiune de IOS / Android”. Eu personal cred ca o sa folosesc iPhone 6 pana in 2018.

  2. Stefan a scris pe:

    Dar se indoaie in buzunar? :D

  3. nicugoalkeper a scris pe:

    Nu vreau sa supar pe nimeni dar doar la un pret de 2500 acest telefon este intradevar competitiv.
    Stiu ca multi cumpara de dragul de a zice am Iphone, fara sa stie ce are sub capota.
    Tot asa sunt constient ca pe de o parte IOS este cel mai stabil si bug free OS pentru telefoane, dar tot asa aduce utilizatorului multe limitari pe partea de aplicatii (multe costa). Pe de alta parte Android are mai multe buguri (ceea ce este normal pentru orice sisteme care permite o gama larga de hardware pentru a rula), insa pe partea de aplicatii sta excelent (plus partea de modare si creare de aplicatii).
    Insa ve face din Iphone 7 un pierzator este pretul, daca ar cobora mai mult la nivelul telefoanelor cu Android, ar avea mult de castigat.
    Din pacate se observa o scadere de la an la an a actiunilor de la Apple…

Lasa-ne un comentariu: