lab501.ro

iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 29 September, 2016.

Performanta

 

De obicei, atunci cand Apple schimba generatia de iPhone cresterea de performanta nu este foarte mare. Ganditi-va la trecerea de la iPhone 4S la iPhone 5, sau la cea de la iPhone 5S la iPhone 6; acolo nu au existat sporuri de performanta uriase, asa ca era natural ca iPhone 7 sa repete istoria. Ei bine, nu e chiar asa, diferenta dintre iPhone 6S si iPhone 7 este una care se simte destul de usor si in utilizarea de zi cu zi. Nu, iPhone 6S nu a devenit un telefon lent peste noapte, dar iPhone 7 este simtitor mai rapid.

Incepand analiza cu rezultatele testelor de CPU, observam in GeekBench o crestere de 36.4% in benchmark-ul single-core si 33.4% in cel multi-core. Sporul de performanta vine, evident, din imbunatatirea celor doua nuclee de inalta performanta din A10 Fusion vs. cele doua nuclee din A9. In testul SunSpider, un benchmark Javascript pur computational pentru browser, iPhone 7 este cu 16.1% mai rapid decat un iPhone 6S si de aproape doua ori mai rapid decat iPhone 6.

Diferenta de performanta se pastreaza si in benchmark-urile generaliste, care testeaza mai multe subansamble ale telefonului, precum BaseMark OS II si AnTuTu. In BaseMark OS II, iPhone 7 are un scor cu 28.8% mai ridicat decat iPhone 6S, respectiv cu 123% mai ridicat decat iPhone 6. In AnTuTu iPhone 7 este cu 29.4% mai performant decat iPhone 6S sau cu 126% mai rapid decat iPhone 6.

In cazul CPU-ului lucrurile sunt clare: avem o crestere medie de performanta de circa 30% in comparatie cu iPhone 6S si, uluitor, mai mult decat o dublare a puterii de procesare fata de iPhone 6.

Lucrurile stau un pic diferit nici in cadrul testelor grafice. Diferenta fata de iPhone 6 este si mai mare aici in favoarea noului model, dar in raport cu iPhone 6S proportia diferentei puterii de procesare se pastreaza. In testele GFXBench GL iPhone 7 este de aproape 3 ori (!) mai rapid decat iPhone 6, si cu aproximativ 50% mai rapid decat iPhone 6S. In 3DMark SlingShot, rezultatele sunt asemanatoare: cu 50% mai rapid decat iPhone 6S si cu 121% mai rapid decat iPhone 6.

Este clar, atunci cand ne uitam la benchmark-uri, ca iPhone 7 reprezinta un bun pas in fata pentru performanta. Neobisnuit pentru o generatie complet noua de iPhone, design-ul nu s-a schimbat prea mult, dar puterea de procesare a primit un upgrade considerabil. Putem sa ii spunem iPhone 6SS acum?
 

Comentarii

3 comentarii la: iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

 1. Razvan a scris pe:

  Am avut ocazia sa il testez.

  Este un telefon bun insa personal, sunt multumit cu iPhone 6. Atat timp cat ruleaza IOS 10 bine, nu vad nici un motiv pentru a face upgrade. 3D Touch este interesant dar nu atat de interesant, cel putin pt mine.

  In 2016, nu mai este vorba despre hardware. Performantele telefonului nu mai tin atat de mult de hardware cat de software. Sa fim sinceri, cat de avansate pot fi aplicatile pentru mobil incat sa ruleze pe mai mult de 4 GB RAM? In afara de jocuri, poate o aplicatie ca Evernote sau Whatsup sau Facebook sa ceara foarte mult?

  Cred ca limita practica a hardware-ului a fost la 2 GB RAM. Mai mult nu este necesar, cel putin acum.

  Asa ca OS-ul face diferenta, fie ca este IOS sau Android si din ce in ce mai multi oameni au adoptat un sistem similar mie. “Voi face upgrade in clipa in care nu mai este functional pe ultima versiune de IOS / Android”. Eu personal cred ca o sa folosesc iPhone 6 pana in 2018.

 2. Stefan a scris pe:

  Dar se indoaie in buzunar? :D

 3. nicugoalkeper a scris pe:

  Nu vreau sa supar pe nimeni dar doar la un pret de 2500 acest telefon este intradevar competitiv.
  Stiu ca multi cumpara de dragul de a zice am Iphone, fara sa stie ce are sub capota.
  Tot asa sunt constient ca pe de o parte IOS este cel mai stabil si bug free OS pentru telefoane, dar tot asa aduce utilizatorului multe limitari pe partea de aplicatii (multe costa). Pe de alta parte Android are mai multe buguri (ceea ce este normal pentru orice sisteme care permite o gama larga de hardware pentru a rula), insa pe partea de aplicatii sta excelent (plus partea de modare si creare de aplicatii).
  Insa ve face din Iphone 7 un pierzator este pretul, daca ar cobora mai mult la nivelul telefoanelor cu Android, ar avea mult de castigat.
  Din pacate se observa o scadere de la an la an a actiunilor de la Apple…

Lasa-ne un comentariu: