lab501.ro

iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 29 September, 2016.

Camera – imagini

 

Imbunatatirile aduse modulului de camera pentru iPhone 7 sunt discrete, dar exista cazuri in care ele isi fac simtita prezenta. Chiar daca senzorul a ramas acelasi de 12MP, optica este acum mai luminoasa (f/1.8 vs f/2.2) iar iPhone 7 beneficiaza de stabilizare optica (in generatia trecuta numai modelele Plus aveau stabilizare optica).

Ca urmare, pozele facute pe timpul zilei nu vor fi mult imbunatatite – avem de-a face cu acelasi stil Apple de rezolvare a scenei: mai putin saturat decat alte smartphone-uri si cu un balans de alb care prefera culorile calde. Atunci cand scena este intunecata lucrurile se schimba, iar iPhone 7 reuseste sa capteze mai multa lumina, iar in scenele macro, separarea subiectului de fundal se face mai bine decat inainte, aici simtindu-se clar diferenta fata de vechea generatie. Chiar si asa, sunt clar convins ca iPhone 7 nu are cea mai performanta camera de pe piata in acest moment. Exista competitori care inving detasat la capitolul rezolutie, reprezentare a culorilor si chiar luminozitate.

Imbunatatiri substantiale a primit totusi camera frontala. Beneficiind acum de un senzor de 7MP si optica revizuita, selfie-urile vor fi si mai clare. Dar tema se repeta: cel mai bun? Nu, nici pe departe.

Camera principala

 

img_0060

img_0062

img_0064

img_0053

img_0083

Camera frontala

 

img_0046

img_0051

Comentarii

3 comentarii la: iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

 1. Razvan a scris pe:

  Am avut ocazia sa il testez.

  Este un telefon bun insa personal, sunt multumit cu iPhone 6. Atat timp cat ruleaza IOS 10 bine, nu vad nici un motiv pentru a face upgrade. 3D Touch este interesant dar nu atat de interesant, cel putin pt mine.

  In 2016, nu mai este vorba despre hardware. Performantele telefonului nu mai tin atat de mult de hardware cat de software. Sa fim sinceri, cat de avansate pot fi aplicatile pentru mobil incat sa ruleze pe mai mult de 4 GB RAM? In afara de jocuri, poate o aplicatie ca Evernote sau Whatsup sau Facebook sa ceara foarte mult?

  Cred ca limita practica a hardware-ului a fost la 2 GB RAM. Mai mult nu este necesar, cel putin acum.

  Asa ca OS-ul face diferenta, fie ca este IOS sau Android si din ce in ce mai multi oameni au adoptat un sistem similar mie. “Voi face upgrade in clipa in care nu mai este functional pe ultima versiune de IOS / Android”. Eu personal cred ca o sa folosesc iPhone 6 pana in 2018.

 2. Stefan a scris pe:

  Dar se indoaie in buzunar? :D

 3. nicugoalkeper a scris pe:

  Nu vreau sa supar pe nimeni dar doar la un pret de 2500 acest telefon este intradevar competitiv.
  Stiu ca multi cumpara de dragul de a zice am Iphone, fara sa stie ce are sub capota.
  Tot asa sunt constient ca pe de o parte IOS este cel mai stabil si bug free OS pentru telefoane, dar tot asa aduce utilizatorului multe limitari pe partea de aplicatii (multe costa). Pe de alta parte Android are mai multe buguri (ceea ce este normal pentru orice sisteme care permite o gama larga de hardware pentru a rula), insa pe partea de aplicatii sta excelent (plus partea de modare si creare de aplicatii).
  Insa ve face din Iphone 7 un pierzator este pretul, daca ar cobora mai mult la nivelul telefoanelor cu Android, ar avea mult de castigat.
  Din pacate se observa o scadere de la an la an a actiunilor de la Apple…

Lasa-ne un comentariu: