lab501.ro

iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 29 September, 2016.

Constructie si design

 

Poate ar fi de ajuns sa pun un link catre articolul cu iPhone 6, pentru ca diferentele sunt minuscule. Neobisnuit pentru o generatie noua de iPhone (care schimba numarul si de obicei aduce un design nou), sasiul ramane acelasi: aceleasi dimensiuni, aceleasi forme rotunjite, aceleasi butoane in fix aceleasi locuri.

Dar diferentele minuscule despre care am pomenit sunt extrem de interesante: au fost eliminate antenele de pe spatele telefonului, a disparut jack-ul stereo (soc si groaza, cum e posibil?) iar butonul de Home … ei bine, nu mai este un buton. De fapt, din buton mecanic el s-a transformat acum in buton capacitiv.

Vreau sa punctez aici un lucru: am auzit multa lume care isi face griji pentru diferenta de feedback dintre un buton mecanic si unul capacitiv. Apple a reusit ceva foarte interesant cu noul Taptic Engine ce echipeaza iPhone 7: cand apesi noul buton capacitiv ai senzatia ca toata partea de jos a telefonului reactioneaza la apasarea ta. E o senzatie greu de descris, asa ca va indemn sa incercati cat de curand iPhone 7 intr-un showroom, dar va spun ca utilizarea telefonului ramane neschimbata. Da, se simte diferit atunci cand apesi butonul; nu, nu se simte ca un buton capacitiv normal, primesti un feedback tactil intuitiv. Dupa primele minute petrecute cu iPhone 7, nu mai constientizezi diferentele fata de vechiul buton mecanic; dar intorcandu-ma la iPhone 6S mi-am dat seama ca e una dintre acele modificari care pur si simplu invechesc precedentele modele. Care aveau butoane mecanice – subiect preistoric.

k5__7797

k5__7799

k5__7800

k5__7804

k5__7806

Comentarii

3 comentarii la: iPhone 7 review – De ce sa schimbi reteta?

  1. Razvan a scris pe:

    Am avut ocazia sa il testez.

    Este un telefon bun insa personal, sunt multumit cu iPhone 6. Atat timp cat ruleaza IOS 10 bine, nu vad nici un motiv pentru a face upgrade. 3D Touch este interesant dar nu atat de interesant, cel putin pt mine.

    In 2016, nu mai este vorba despre hardware. Performantele telefonului nu mai tin atat de mult de hardware cat de software. Sa fim sinceri, cat de avansate pot fi aplicatile pentru mobil incat sa ruleze pe mai mult de 4 GB RAM? In afara de jocuri, poate o aplicatie ca Evernote sau Whatsup sau Facebook sa ceara foarte mult?

    Cred ca limita practica a hardware-ului a fost la 2 GB RAM. Mai mult nu este necesar, cel putin acum.

    Asa ca OS-ul face diferenta, fie ca este IOS sau Android si din ce in ce mai multi oameni au adoptat un sistem similar mie. “Voi face upgrade in clipa in care nu mai este functional pe ultima versiune de IOS / Android”. Eu personal cred ca o sa folosesc iPhone 6 pana in 2018.

  2. Stefan a scris pe:

    Dar se indoaie in buzunar? :D

  3. nicugoalkeper a scris pe:

    Nu vreau sa supar pe nimeni dar doar la un pret de 2500 acest telefon este intradevar competitiv.
    Stiu ca multi cumpara de dragul de a zice am Iphone, fara sa stie ce are sub capota.
    Tot asa sunt constient ca pe de o parte IOS este cel mai stabil si bug free OS pentru telefoane, dar tot asa aduce utilizatorului multe limitari pe partea de aplicatii (multe costa). Pe de alta parte Android are mai multe buguri (ceea ce este normal pentru orice sisteme care permite o gama larga de hardware pentru a rula), insa pe partea de aplicatii sta excelent (plus partea de modare si creare de aplicatii).
    Insa ve face din Iphone 7 un pierzator este pretul, daca ar cobora mai mult la nivelul telefoanelor cu Android, ar avea mult de castigat.
    Din pacate se observa o scadere de la an la an a actiunilor de la Apple…

Lasa-ne un comentariu: