Android L – Rerouting Google…
Acesta ar putea fi un alt update al Android-ului, poate chiar va fi tinut minte ca “inca un alt update Android” de-a lungul timpului, dar simt ca este primul semn public cum ca Google isi schimba modul de prezentare al produselor. Are loc o tranzitie in acest moment, de la produse foarte functionale care nu arata grozav la software care combina asa zisa functionalitate cu un design adecvat.
Aceasta se aplica in special Android-ului, nivelul lui de finisare si rafinare crescand vizibil in ultimele lansari, dar cu ‘L’ se ridica la un cu totul alt nivel. Atat partea grafica, cat si partea mai putin vizibila utilizatorului au partile lor de schimbari majore care nu numai ca adauga functii, dar si fac Android-ul sa para iar modern. Google nu a introdus nici o functie noua exceptionala in Android L, in schimb au oferit sistemului de operare o recapitulare amanuntita si l-au imbunatatit peste tot. Noua interfata grafica, impreuna cu mult promisa durata de viata a bateriei si noile API-uri fac ca acesta sa fie un update grozav pentru unul dintre cele mai populare sisteme de operare din lume.
Cand vorbim despre noul look, doua lucruri sunt deosebit de interesante din punctul meu de vedere. Primul este felul in care toate companiile majore de tehnologie folosesc in esenta aceleasi reguli de design, cu elemente grafice simple, dar cu tone de animatii si un nivel ridicat de interactivitate. Toate arata si se simt diferit, dar sunt foarte intrigat sa vad ca Google, Microsoft si Apple vad cu totii interactiunea utilizatorului in acelasi fel.
Al doilea lucru este modul in care Android si iOS au urmat cai diferite in dezvoltarea lor, dar acum par sa ajunga ambele in acelasi loc. In timp ce iOS a inceput ca un produs software foarte finisat, doar recent primind multe functii si deschizandu-se putin, Android a urmat calea inversa. A inceput ca o platforma deschisa, a incercat sa indese cat mai multe functii posibil, dar ultimele versiuni s-au axat pe rafinarea produsului. Intr-un final vom avea doua sisteme de operare mobile care arata si functioneaza grozav, si probabil nimanui nu ii va pasa cum au evoluat.
In cele din urma, nimeni nu poate spune cu siguranta ce se va intampla in viitor. La fel cum oamenii isi schimba preferintele, companiile isi schimba strategiile, iar Android L Developer Preview cu siguranta ne arata cum Google incepe sa acorde atentie din ce in ce mai mult design-ului. Sunt putin ingrijorat sincer sa fiu – cu agilitatea, resursele si acum atentia pentru design a celor de la Google, acestia pot realiza produse grozave si se intind destul de mult cu sistemul de operare Android, de la telefoane la masini si poate servere in viitor. Am putea avea un nou ecosistem software dominand intreaga industrie tehnologica chiar foarte curand…
Decizia de numire a lui Sundar Pichai la carma Android, Chrome si Google Apps are acum logica. Vor sa construiasca un univers software unitar Google.
Comentarii
Oamenii îşi schimbă mintea? Who in God’s name talks like that in Romanian???
Mă face să mă îndoiesc asupra originalităţii…
Da, este un articol tradus…de aici – http://lab501.net/android-rerouting-google/
Din pacate noi nu putem intotdeuna sa scriem si sa si traducem simultan asa ca mai apelam la comunitate pentru ajutor cu traducerile din ro in en sau invers…
Oricum, multumesc pentru atentionare – acum am puricat si eu articolul si l-am corectat asa cum trebuie.
Cred ca e mai bine sa scrii varianta in engleza mai intai si apoi pe cea in romana, pentru a nu supara botii google sau bing. Cred ca toti am vazut, cautand informatii despre ceva anume, articole despre Android scrise de indieni sau indonezieni care fie nu stiu prea bine engleza sau nu au editat traducerile automate.
Revenind la subiectul articolului, mie, sincer nu prea imi place Android L. Prea mult “spatiu alb”, cum spun amerrycanei. Da, inteleg design-ul receptiv (parca asta e traducerea), dar sincer, parca prea multe lucruri sunt centrate cand sunt afisate in noul design L. Mai ales pentru noul Play Store, a caror iconite pentru detalii/statistici are aplicatiei par a fi niste semne rutiere.
Eram mare fan al interfetei Holo, mai ales varianta inchisa la culoare si al inspiratiei WP din holo, mai exactslide-ul stanga sau dreaptapentru a accesa alte pagini (vezi aplicatii cu o interfata asemanatoare cu CPU Z). Da, inteleg ca unele persoane urasc vechea interfata TRON-ifica a Holo, dar L nu prea se potriveste cu Tablete, phablet-uri sau ceasuri. Pare a fi interfata Google Glass trantita pe toate ecranele Google.
Manu. A
Tu stii pe ce site esti?
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube