lab501.ro

Android L – Rerouting Google…

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 12 August, 2014.

Este important sa incepem analiza cu o mentiune. Acesta nu este o recenzie completa a versiunii Android L si nici nu este definitiva in cea ce priveste performanta si autonomia, din moment ce discutam despre o versiune Developer Preview. Ce inseamna asta? Pur si simplu inseamna ca este pe departe de a fi terminat codul sursa, iar in timp functiile noi s-ar putea sa prezinte defecte iar performanta lor sa poata fi imbunatatita. Nu toate aplicatiile producatorului au primit update-uri, dar ne putem astepta ca multe sa se schimbe pana la lansarea finala din aceasta toamna. Acestea fiind spuse, vom arunca totusi o privire si la performanta si autonomie, comparandu-le cu cele ale lui Android 4.4, dar totul este menit sa ne ajute sa ne formam o impresie despre ce modificari va aduce ultima versiune de Android.

Dupa ce eliminam performanta, viata bateriei, stabilitatea si toate acele detalii fine care imbunatatesc experienta utilizatorului, tot ce mai ramane este, ei bine….infatisarea. De aici vom incerca sa extragem cat mai multe concluzii posibile, pentru ca schimbarile de interfata din Android L sunt o dovada a viziunii celor de la Google in ceea ce priveste directia in care se indreapta industria. Cu siguranta va contura portofoliul celor de la Google mai mult ca niciodata, asa ca vom incerca sa tragem urmatoarele concluzii: ce inseamna asta pentru Google? Cum se reflecta asupra utilizatorului? Noul design al lui Android L si noua metoda de lucru ne vor dezvalui detalii semnificative despre aceste intrebari.

 

Pot sa-l instalez? Cum?

 

Aceasta este prima data cand Google a lansat o versiunea in avanpremiera a sistemului de operare Android. Desi a fost lansata in special pentru programatori pentru a-si adapta aplicatiile (de aici vine de altfel nomenclatura “Developer Preview”), aceasta este disponibila gratuit pentru descarcare pentru oricine. Exista doua dispozitive suportate in acest moment: Nexus 5 (nume de code Hammerhead) si varianta cu WiFi din 2013 a lui Nexus 7 (nume de cod Razor). Puteti merge la developer.android.com/preview/index.html si acolo puteti urma pasii pentru a obtine imaginea de sistem pentru dispozitivul dumneavoastra Nexus.

Veti observa ca fisierul vine intr-o arhiva .tgz. Dezarhivati-o, dupa care rulati scriptul ‘flash-all’ cu telefonul pornit in modul bootloader. Asta este tot – scriptul se va ocupa de toata procedura, telefonul va reporni singur (aveti rabdare, prima pornire dureaza mult timp) si veti avea o instalare curata a lui Android L pe dispozitivul dumneavoastra.

Cateva mentiuni totusi: In primul rand, pentru a putea sa scrieti imaginea de sistem in acest fel (metoda usoara, nu-i asa?) trebuie sa aveti ADB si Fastboot deja configurate pe sistemul dumneavoastra. In al doilea rand, urmand cu exactitate toti acesti pasi va vor fi sterse toate informatiile de pe dispozitiv, inclusiv fisierele de pe stocarea interna (unii oameni o denumesc card SD intern). Daca vreti sa va pastrati datele va trebui sa dezarhivati fisierul .zip si sa scrieti fiecare imagine de partitie individual, folosind urmatoarele comenzi:

fastboot flash boot boot.img
fastboot flash cache cache.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash system system.img
fastboot reboot

Dupa ce telefonul reporneste, va trebui sa mai urmati cativa pasi. In primul rand, porniti aplicatia Setari, mergeti la ecranul ‘Despre’ (ultima optiune) si in mod repetat apasati pe Build Number (ultima optiune) pana cand se afiseaza mesajul “Developer mode activated”. Apoi intorceti-va cu un ecran in urma si deschideti optiunile de dezvoltator. De acolo activati Depanare USB. Ultimul pas consta in pornirea ecranului de activare prin introducerea urmatoarelor comenzi pe calculatorul dumneavoastra:

adb shell am start -a android.intent.action.MAIN -n com.google.android.setupwizard/.WizardManager

Aceasta este o metoda neconventionala de a instala Android L Developer Preview si cu siguranta nu o recomand, dar va permite sa va pastrati datele. Acum ca partea cu instalarea este terminata, haideti sa ne uitam la ce este nou.

Comentarii

5 comentarii la: Android L – Rerouting Google…

  1. Manu. A. a scris pe:

    Oamenii îşi schimbă mintea? Who in God’s name talks like that in Romanian???

    Mă face să mă îndoiesc asupra originalităţii…

  2. Da, este un articol tradus…de aici – http://lab501.net/android-rerouting-google/

    Din pacate noi nu putem intotdeuna sa scriem si sa si traducem simultan asa ca mai apelam la comunitate pentru ajutor cu traducerile din ro in en sau invers…

  3. Oricum, multumesc pentru atentionare – acum am puricat si eu articolul si l-am corectat asa cum trebuie.

  4. Cred ca e mai bine sa scrii varianta in engleza mai intai si apoi pe cea in romana, pentru a nu supara botii google sau bing. Cred ca toti am vazut, cautand informatii despre ceva anume, articole despre Android scrise de indieni sau indonezieni care fie nu stiu prea bine engleza sau nu au editat traducerile automate.

    Revenind la subiectul articolului, mie, sincer nu prea imi place Android L. Prea mult “spatiu alb”, cum spun amerrycanei. Da, inteleg design-ul receptiv (parca asta e traducerea), dar sincer, parca prea multe lucruri sunt centrate cand sunt afisate in noul design L. Mai ales pentru noul Play Store, a caror iconite pentru detalii/statistici are aplicatiei par a fi niste semne rutiere.

    Eram mare fan al interfetei Holo, mai ales varianta inchisa la culoare si al inspiratiei WP din holo, mai exactslide-ul stanga sau dreaptapentru a accesa alte pagini (vezi aplicatii cu o interfata asemanatoare cu CPU Z). Da, inteleg ca unele persoane urasc vechea interfata TRON-ifica a Holo, dar L nu prea se potriveste cu Tablete, phablet-uri sau ceasuri. Pare a fi interfata Google Glass trantita pe toate ecranele Google.

  5. Ionutz a scris pe:

    Manu. A

    Tu stii pe ce site esti?

Lasa-ne un comentariu: