lab501.ro

Review – ASUS Zenbook S14 OLED UX5406S – Intel Core Ultra 7 258V

Scris de: , in categoria: Notebook, in 11 October, 2024.

Constructie si dotari

 
ASUS Zenbook S14 OLED UX5406S este livrat impreuna cu un alimentator compact de 65W, o husa pentru protectie si transport si un stylus ASUS Pen 2.0. La fel ca majoritatea ultraportabilelor care se respecta, ASUS Zenbook S14 OLED UX5406S este bazat pe un sasiu construit dintr-un aliaj de aluminiu slefuit la CNC, adevarata vedeta in cazul de fata fiind capacul superior, construit dintr-un aliaj de aluminiu si ceramica (ceraluminium).

Acesta are o textura iesita din comun, care ne duce cu gandul la suprafata unei pietre slefuite. ASUS Zenbook S14 OLED UX5406S este disponibil in doua variante de culoare, mai precis Zumaia Gray si Scandinavian White, prima versiune fiind de altfel cea primita de noi la test.

Notebook-ul este incredibil de subtire (11mm in cea mai subtire parte, 12.9 in cea mai groasa) si usor, cantarind 1.2Kg. Mai mult decat atat, avem senzatia unui notebook solid, high-end, unde nimic nu flexeaza si nimic nu scartaie. Tastatura este dispusa aproape pe toata latimea notebook-ului, iar tastele au o cursa redusa, de 1.1mm, datorita faptului ca discutam despre un notebook foarte subtire.

Am apreciat totusi iluminarea tastelor si faptul ca tastatura este placuta in utilizare, iar touch-pad-ul are dimensiuni generoase. La capitolul conectica, avem de-a face cu un port USB 3.2 Gen 2, dispus pe latura dreapta a notebook-ului, in timp ce pe latura stanga gasim doi conectori Thunderbolt 4, un conector HDMI si conectorul audiio in/out.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASUS Zenbook S14 OLED UX5406S – Intel Core Ultra 7 258V

  1. Cristian G a scris pe:

    Salutare !
    Aflu lucruri noi : TSMC N3B ,respectiv TSMC N6 .
    Ha ! Si miliardele bagate de Intel in cele 8 sau 9 fab pe 10 nm si 16 nm , not to mention 22nm devin precum lampile incandescente comparate cu tranzistorii anilor ’60.
    Cum a putut TSMC sa inoveze , cu o cadenta de 2 ani , iar Itel a batut pasul de la 22 la 16 nm 5 sau 7 ani de zile …

  2. Monstru Post author a scris pe:

    In cazul Intel as spune incapatanare, management prost… 22 si 10 nm si-au facut treaba la Intel, problema a fost mai departe :)

Lasa-ne un comentariu: