lab501.ro

Review – AORUS 17G KD – Intel Core i7 11800H + Nvidia GeForce RTX 3060 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 13 August, 2021.

Concluzii

 
Anul trecut testam AORUS 17G si eram incantat de implementarea celor de la GIGABYTE, iar acest lucru nu s-a schimbat deloc, ba chiar din contra, tot ce spuneam atunci despre 17G fiind valabil si astazi, in momentul in care analizam 17G KD.

GIGABYTE reusesc sa ne impresioneze inca o data, cu o combinatie reusita intre eleganta si putere de calcul. Astfel, nimic nu este lasat la voia intamplarii, producatorul utilizand exclusiv componente de cea mai buna calitate, de la carcasa din aluminiu slefuita cu precizie la CNC, sau solutia de stocare de top si pana la panoul excelent sau combinatia bine gandita intre procesor si placa video.

Fara exagerari inutile, cu un aspect elegant la exterior si un sistem de racire performant in interior, AORUS 17G demonstreaza cum ar trebui integrat un procesor high-end de ultima generatie, astfel incat acesta sa ofere performanta maxima de care este capabil.

Pentru ca exista notebook-uri subtiri si foarte performante, exista notebook-uri de dimensiuni medii, insa pentru varfurile de gama, in special cele de la Intel, avem nevoie de un sasiu spatios pentru a evita temperaturile prea ridicate si diminuarea performantei, iar AORUS 17G se achita cu brio de aceasta sarcina.

Fata de anul trecut insa, avem parte de o serie de noutati, cum ar fi stocarea PCI-E Gen 4, care ofera cele mai ridicate performante pe care le-am vazut pana acum pe un notebook, panoul de 300Hz, in locul celui de 240Hz pe care il admiram anul trecut, conectivitatea Tunderbolt 4, respectiv Realtek 2.5Gbe LAN, respectiv placa grafica Nvidia RTX 3060 Mobile.

Si totusi, cea mai impresionanta noutate este procesorul, Intel Core i7 11800H reusind sa se ia la tranta cu cele mai puternice procesoare AMD din seria Cezanne H, o realizare care pana cu putin timp in urma ni s-ar fi parut imposibila.

Astfel, imbunatatirile aduse la nivel arhitectural, integrarea unui cache L3 unificat, procesul de fabricatie 10nm SuperFin si nu in ultimul rand integrarea unui astfel de procesor intr-un sasiu care il poate tine in frau fara probleme, au ca efect revenirea celor de la Intel in competitie in segmentul notebook, ceea ce, trebuie sa recunoastem, este destul de impresionant.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: