lab501.ro

Notebook-urile AORUS si GIGABYTE sunt disponibile oficial in Romania

Scris de: , in categoria: Editorial, in 16 June, 2021.

AORUS

 
In urma cu 5 ani de zile, in Taipei, Taiwan, vedeam pentru prima data pe viu cum arata notebook-urile AORUS. Avea sa mai treaca aproape un an pana la lansarea oficiala a brand-ului AORUS in Europa, in cadrul Dramhack Leipzig 2017, respectiv inca doi ani pana cand testam pentru prima data un notebook GIGABYTE din gama AERO. De asemenea, anul trecut, am testat monstrul denumit AORUS 17G, precum si elegantul GIGABYTE AERO 15 OLED, drept urmare cred ca putem spune ca cititorii nostri stiu deja despre ce este vorba daca discutam despre notebook-uri AORUS sau Aero.

Si totusi, pentru cei care nu au avut ocazia sa citeasca aceste articole, trebuie sa mentionez faptul ca AORUS este brand-ul de gaming al celor de la GIGABYTE, in timp ce AERO este seria de notebook-uri elegante, destinate in general creatorilor de continut. Similar, in portofoliul AORUS, pe langa placi de baza, placi video, SSD-uri, surse, memorii, carcase sau periferice gasim si notebook-uri solide de gaming, strategia celor de la GIGABYTE fiind usor diferita fata de ceea ce vedem in general in cazul producatorilor mainstream.

Astfel, atat in cazul notebook-urilor AORUS, cat si in cazul notebook-urilor AERO, producatorul a ales sa se pozitioneze in segmentul premium, utilizand materiale si componente de cea mai buna calitate si incercand in acelasi timp sa ofere un raport calitate / pret bine echilibrat. Asta inseamna ca nu vom vedea prea curand notebook-uri AORUS accesibile, insa asa cum am vazut si in review-urile noastre, acestea se adreseaza in primul rand celor care isi doresc calitate si performanta inainte de toate.

Si totusi, probabil va intrebati de ce recapitulam acum informatii despre care am discutat pe parcursul a 5 ani de zile. Ei bine, pentru ca anul acesta s-a schimbat ceva semnificativ. Vedeti voi, pana anul acesta, notebook-urile GIGABYTE si AORUS nu erau distribuite oficial in Romania. De la inceputul acestui an insa, notebook-urile GIGABYTE si AORUS sunt importate oficial in Romania de catre partenerii traditionali GIGABYTE, ceea ce inseamna ca le puteti achizitiona din magazinele locale, cum ar fi de exemplu eMAG. Mai mult decat atat, cei de la GIGABYTE pun accentul si pe suportul post-achizitie, notebook-urile comercializate de catre compania taiwaneza beneficiind de garantie pick-up and return.

Chiar in acest moment, eMAG are in stoc 14 modele, cu preturi cuprinse intre 5799 RON si 15499 RON. Stiu, stiu, am spus ca notebook-urile GIGABYTE si AORUS se pozitioneaza in segmentul premium, deci preturile vor incepe destul de sus. Totusi, in momentul de fata eMAG deruleaza o campanie, impreuna cu GIGABYTE, toate notebook-urile disponibile fiind comercializate cu o reducere cuprinsa intre 12 si 30%. De altfel, aceasta campanie are ca efect si unele situatii hilare, cum ar fi cazul lui AORUS 15G, echipat cu RTX 3080 Mobile si comercializat pentru 11799 RON, in conditiile in care o placa grafica GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC este comercializata tot de catre eMAG pentru 11999 RON!

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Notebook-urile AORUS si GIGABYTE sunt disponibile oficial in Romania

Lasa-ne un comentariu: