lab501.ro

Review – AORUS 17G KD – Intel Core i7 11800H + Nvidia GeForce RTX 3060 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 13 August, 2021.

AORUS 17G KD

 
Nici nu au trecut 8 luni din acest an si deja am testat 13 notebook-uri, doua serii noi de procesoare dedicate notebook-urilor si o serie noua de placi grafice din segmentul mobile si culmea este ca anul este departe de a se fi terminat si mai avem inca noutati de vazut in acest domeniu. Astfel, anul acesta am vazut cum arata seria de procesoare AMD Ryzen 5000 Mobile, atat in arome H, cat si in arome U, am vazut o noua generatie de placi grafice Nvidia RTX lansata pe laptop-uri si nu in ultimul rand am vazut cum arata procesoarele Intel Tiger Lake H35.

Am testat notebook-uri de la Lenovo, HP, ASUS, Huawei, Allview sau Dream Machines, am vazut cum arata cele mai monstruoase notebook-uri de gaming, dar si cele mai subtiri ultraportabile, am vazut placi grafice externe care lucrau in tandem cu ultraportabile puternice, notebook-uri de peste 15000 RON, dar si modele de 4000 RON, care ofera un raport calitate / pret imbatabil. De fapt, am testat atat de multe notebook-uri si atat de variate incat v-ati putea intreba pe buna dreptate ce a mai ramas de discutat pe marginea acestui subiect anul acesta.

Ei bine… destul de multe. In primul rand pentru ca unul dintre producatorii care au fost prezenti in paginile noastre in ultimii ani cu notebook-uri iesite din comun este acum prezent oficial si in magazinele din Romania si tocmai au lansat o noua serie de produse. Da, ma refer la GIGABYTE, cu brand-ul omonim, respectiv brand-ul AORUS, notebook-uri care sunt importate oficial si in Romania incepand cu 2021 si care au multe de oferit, daca va mai aduceti aminte review-urile publicate in ultimul an.

In al doilea rand, pentru ca AMD au luat pur si simplu cu asalt piata notebook-urilor in ultimii doi ani, intrecandu-i pe cei de la Intel fara drept de apel, iar gigantul american nu a stat chiar cu mainile in san, lansand la randul sau mai multe serii de procesoare. Anul trecut, de exemplu, v-am povestit despre Tiger Lake U, iar la inceputul acestui an am discutat despre seria Tiger Lake H35.

Ei bine, la inceputul verii cei de la Intel au lansat procesoarele din seria Tiger Lake H45, mai pe romaneste competitorii directi ai procesoarelor din seria Cezanne H, iar AORUS au lansat noua serie 17G, bazata chiar pe aceste procesoare. Va mai amintit de AORUS 17G, nu-i asa? Ei bine, astazi vom discuta despre cea mai recenta versiune AORUS 17G, echipata cu un procesor Intel Core i7 11800H si o placa grafica Nvidia GeForce RTX 3060 Mobile. Si daca va intrebati de la ce vine sufixul KD, raspunsul este destul de simplu – pentru ca avem de-a face cu RTX 3060 Mobile. Modelul 17G echipat cu RTX 3070 Mobile poarta sufixul XD, iar modelul echipat cu RTX 3080 Mobile se numeste AORUS 17G YD.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: