lab501.ro

Maguay U1402i – Premium made in Romania

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 December, 2012.

Teste CPU – Practice

 

Cu suita de teste practice incercam sa analizam comportamentul lui U1402i intr-un scenariu real, utilizand aplicatii uzuale. Avem deci un numar de patru programe grupate doua cate doua. Primul set este cel de aplicatii foto, fiind format din Irfan View si Photoshop CS6 in timp ce al doilea se ocupa de partea de editare video, cu ajutorul lui x264 Benchmark si Handbrake.

Incepem cu partea de foto, unde vom cronometra timpul necesar pentru rularea unui batch cu setari presetate pentru 50 de imagini. Vom face in practica urmatoarele: vom redimensiona imaginile de la 3000 de pixeli la 1280 pe latime rotindu-le in acelasi timp de la stanga la dreapta, vom ajusta culorile si vom aplica o serie de filtre (Sharpen +15, Contrast +2 si Blur +5).

Iview

 

In Photoshop CS6 nu putem rula un batch conversion din pacate. Din acest motiv vom avea alta strategie: vom incarca o imagine TIFF de 3720 x 3796 ce ocupa un spatiu de 40 MB la vom aplica filtrele Radial Blur (Amount – 100%, Blur Method – Spin si Quality – Best) si Extrude (setari default). Intoarcem clepsidra si in acest caz, cronometrand timpul scurs pentru realizarea acestor operatiuni.

Photoshop

 

Cu toate ca e un benchmark sintetic, x.264 utilizeaza un motor de randare ce este utilizat des in aplicatii reale. Rezultatul obtinut cu ajutorul sau ne poate da o imagine despre cum ar fi sa lucram cu encodare video la rezolutie HD pe Maguay U1402i.

x264

 

Ultimul test practic este Handbrake, un utilitar de conversie video. Vom transforma un fisier .vob de 1GB, utilizand profilul normal, cronometrand secundele necesare pentru realizarea acestei operatiuni, ca si in cazul testelor cu aplicatiile foto.

Handbrake

Nici testele practice nu-i pun vreo problema lui i7 3667U, asa cum de fapt ne si asteptam. E surprinzator ca in aceasta configuratie, un ultrabook de 1.8 kg cum este U1402i se poate achita de editarea foto si video fara probeleme, si cu performante foarte bune. Nu spune nimeni sa puneti deoparte desktop-urile de mii de euro pentru a edita si randa pe ultrabook, insa pentru a edita pozele din vacanta si pentru a conveti un fisier video pentru smartphone este ultra-suficient.

Comentarii

6 comentarii la: Maguay U1402i – Premium made in Romania

 1. Mihai a scris pe:

  E cu HM77, nu HM76 cum apare eronat in articol. De laptop-uri cu HM76 e plina piata. Probabil nu se cunoaste diferenta…

 2. L-ai recomanda unei persoane care are nevoie de ceva usor si foloseste des Illustrator sau Photoshop pentru munca si editare foto-video basic mai rar, plus putin casual gaming? Ma refer la cel de pana in 3000 lei cu i5, SSD si probabil 8 nu 4 GB RAM.

 3. Sigur nu se cunoaste diferenta Mihai, noi nu prea ne pricepem la hardware de fel =)))

  Laurentiu – eu l-as recomanda, dar musai cu 8GB RAM. Personal utilizez modelul U1401i cu Ivy Bridge si e totul ok, exceptand faptul ca avand dor 4Gb de RAM, cand am editat anumite materiale video si am dat export am avut probleme daca lucram la rezolutie mare

 4. Vlad a scris pe:

  Zici ca e MacBook Air cu logo-ul schimbat si buton de windows.Arata la fel.

 5. @Vlad Mă bucur că mai sunt și alți oameni care văd dincolo de o înșiruire de specificații care nu au nicio valoare decât probabil în teste, nu și în experiența de zi cu zi a utilizatorului. Din păcate design-ul de calitate industrială și mai ales designerii nu sunt apreciați la noi în țară, de aceea avem copii fidele ale unor produse populare.

 6. @Monstru m-am jucat și eu timp de o saptamana cu U1401i, e subtire, usor si isi face treaba pentru un i3 doar ca l-as fi ales doar daca il foloseam strict pentru editare fot-video basic si blogging si multe deplasari. Plus ca are placa video integrata din generatia trecuta si din cate am citit nu e atat de puternica si rapida ca HD4000.

Lasa-ne un comentariu: